Meme kanserini yenen Aslı Süel New York maratonunda koşacak

Güncelleme Tarihi:

Meme kanserini yenen Aslı Süel New York maratonunda koşacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:48

DÜNYA genelinde sağlıklı yaşama ilginin artamısyla, şehir maratonlarına ilgi de büyüyor. Böylece maratonlar sporun yanı sıra bir amaç uğruna koşulan sosyal etkinlikler haline geliyor. Maraton koşucuları, severek yaptıkları bu sporu gönüllülük anlayışıyla birleştirerek hayır işine de dönüştürüyorlar ve özellikle bağış toplama ihtiyacı duyan vakıflara destek oluyorlar. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ve eşi Aslı Süel, bu iki dalda iyi birer örnek olarak dünyada Türkiye’yi temsil ediyor.

Haberin Devamı

SADECE SPOR DEĞİL

Agustos 2012’de meme kanseri teşhisi konan ve başarılı bir tedavi süreci geçiren Aslı Süel’in yeni hedefi meme kanserine dikkat çekmek için 50 binin üzerinde koşucunun katıldığı New York Maratonu’nda koşmak. İnternet sitesinden başlattığı kampanya ile yaklaşık 5 bin dolar bağış toplayan Aslı Süel, “Ben erken teşhis edilen şanslı gruptayım. Amacım erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve fark yaratmak. Kansere karşı tıp dünyasının verdiği savaşa katkıda bulunmak istedim. Sınırlarımı zorlamak, farkındalığı artırmak için kendimce bir şeyler yapmaya çalıştığım bu süreçte karşıma New York Maratonu çıktı. Bugün maraton sporu sadece bir spor musabakası değil aynı zamanda insanlarin belirli bir “neden” için katıldığı, dernekler ve vakıflar aracılığı ile inandıkları konular hakkında destek topladığı bir sosyal birliktelik haline gelmiş durumda” dedi. Vodafone’un 2012’de İstanbul Maratonu’na sponsor olmasıyla, Süel ikinci kez 15 kilometre koşusuna katılmaya karar veriyor. Hem çalıştığı kurumu hem de kendini en iyi şekilde temsil edebilmek için antrenmanlara başlıyor. Süel, daha iyi dereceler elde ediyor. Süel, “Sağlıklı bir yaşam için sporun şart olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda bizim için ‘yaş geçti artık’ diye düşünüyoruz. Halbuki dünya genelinde rakamlar bunun doğru olmadığını gösteriyor. Dünyada maratonlarda koşan kişilerin ortamala yaşı 41.5. 70 yaşında koşan kişiler görüyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. New York’ta güzel bir derece alarak hem kendimi hem de ülkesimi en iyi şekilde temsil etmek için düzenli ve disiplinli bir şekilde antrenman yapıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Katılımcılar kura ile belirleniyor

DÜNYANIN en büyük maratonu olarak bilinen New York Maratonu 1970 yılından bu yana düzenleniyor. Yaklaşık 42 kilometrelik bir parkurdan oluşan maratona 10 binlerce kişi katılıyor. Kasım ayının ilk pazar günü düzenlenen maraton, dünyanın her yerinden gelen atletlere ev sahipliği yapıyor. Büyük ilginin olduğu maratona katılımcılar kura ile belirleniyor.

Her adımı uyarı için

Haberin Devamı

MEME kanserinde erken teşhise dikkat çekmek isteyen Aslı Süel, New York maratonu ile ilgili şunları söyledi: “New York maratonuna katılmaya karar vermemin ardında bu maratonun kurucusu Fred Lebow’un hikayesi var. Fred Lebow’un hırsı, çalışkanlığı ve liderliği bugün 50 binin üzerinde koşucunun katıldığı New York Maratonunun dünyanın en büyük spor aktivitesi olmasının arkasındaki itici güç. 90’lı yılların başında Fred’e de kanser teşhisi kondu. Aynı yıl içinde Fred, New York Maratonu’nda, Memorial Sloan Kettering Hastanesi’ne bağış amacıyla bir takım kurdu ve koşucuları kansere karşı mücadele için bağış ve farkındalığı artırmak üzere harekete geçirdi. Kanserle mücadelesini 1994’te kaybeden Fred’in takımı büyüdü ve bugüne kadar 54 Milyon doların üzerinde bağış topladı. Bağışlar araştırmalar için kullanılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!