Medical Park'ta satış tamam

Güncelleme Tarihi:

Medical Parkta satış tamam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 01:48

Medical Park Hastaneler Grubu'ndaki satış görüşmeleri tamamlandı. Buna göre hastane zincirinin ortaklarından ABD'li Carlyle, hisselerini dört ayrı uluslararası fona devredip ortaklıktan ayrıldı. Aynı anda diğer ortaklar Sancak Grubu ve Muharrem Usta’nın da hisse satışı ile bu dört fon Medical Park’ın çoğunluk hissesine sahip oldu.

Haberin Devamı

Medical Park'a ortak olan Kanada, Singapur ve Avrupa merkezli üç ayrı emeklilik fonu her biri 100 milyar doların üzerinde varlık yönetiyor. Diğer fon ise Turkven’in danışmanlığını yaptığı bir girişim sermayesi fonu.

Medical Parkta satış tamam
TURYAĞ'A CARGİLL TALİP

Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, satış sonrası yaptığı açıklamada, “Bu işlem, büyüyen piyasalardaki kaliteli ve kurumsal yönetişime bağlı şirketlerin iyi performansı sayesinde dünya ekonomisinin içinde bulunduğu zorlu dönemlerde bile değer elde edebileceğini göstermektedir. Gelişmekte olan piyasalara yapılan en önemli yatırımlardan biri olan bu ortaklık, büyümemize destek olacaktır.” dedi.

Türkiye genelinde 12 ilde 23 hastane ve 3.500 yatak kapasitesi ile faaliyet gösteren Medical Park'ın önümüzdeki beş yıllık planda 10 binden fazla yeni istihdam yaratması bekleniyor. Ayrıca Liv Hospital için de yeni yatırımlar devreye alınacak.

Haberin Devamı

Medical Parkta satış tamam
MEDİCAL PARK'TA ÇOĞUNLUK HİSSE TURKVEN'İN

Öte yandan satışla ilgili Carlyle Grubu'ndan yapılan açıklamada da, dört yıl önce başlayan ortaklıkta Medical Park'ın pazar payının iki katına çıktığı vurgulandı.

Carlyle'ın Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENA) Eşbaşkanı Can Deldağ, “Medical Park’ın yönetim ekibiyle çalışmaktan keyif aldık, kendilerine yeni ortaklarıyla yapacakları çalışmalarında da başarılar diliyoruz. Türkiye’deki diğer yatırımlarımız Bahçeşehir Kolejleri ve Penti faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi sürdürüyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!