McDonald’s 20’nci yılında Türklere mutfağını açıyor

Güncelleme Tarihi:

McDonald’s 20’nci yılında Türklere mutfağını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 00:00

McDonald’s, Türkiye’deki 20’nci yılında restaurantlarının mutfağını tüketicilere açıyor. Tüketiciler 14 Kasım ile 26 Aralık tarihleri arasında randevu alarak McDonald’s mutfağını gezebilecek ve hamburgerlerin hangi ortamda hazırlandığını görebilecek.

BU yıl Türkiye’de 20’inci yılını kutlayan McDonald’s mutfağının kapılarını tüketiciye açıyor. Daha önce Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde uygulanan program tüketicilere gıdaların hangi koşullar altında hazırlandığını görme imkanı tanıyor. Tüketiciler 14 Kasım ile 26 Aralık tarihleri arasında randevu alarak McDonald’s mutfağını gezebilecek. 39 restaurantın kapılarını tüketiciye açacaklarını belirten McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa "Dileyen herkes randevuyla gelip restaurantları ziyaret edebilecek, her soruya cevap alabilecek. Açık Mutfak Programı, müşterilere sahnenin arkasında neler olduğunu görme, gıdalarımız konusunda daha fazla bilgi edinme ve her gün neler yaptığımızı izleme fırsatı verecek" dedi.

375 MİLYON SANDVİÇ: Türk gıda sektörünün ve tarımının gelmiş olduğu noktada McDonald’s Türkiye’nin önemli bir katkısı olduğunu söyleyen Fansa, "McDonald’s, getirmiş olduğu standartlarla Türk gıda sektörünün bugün dünya standartlarına ulaşma vizyonuna öncülük etmiştir. McDonald’s bugüne kadar Türkiye’de toplam 375 milyon sandviç, 28 bin ton et, 35 milyon litre süt, 110 bin ton patates satışı gerçekleştirdi. McDonald’s üreticisi olmak üzere 50 milyon doların üzerinde yabancı sermaye yatırımının Türkiye’ye gelmesine olanak sağladı" diye konuştu.

CİRO HEDEFİ 100 MİLYON DOLAR: McDonald’s Türkiye olarak 2006 yılının sonunda 100 milyon dolarlık bir ciro hedefi bulunduğunu kaydeden Fansa, 2007 yılında da yüzde 18’lik bir büyüme beklentileri olduğunu vurguladı. Fansa konuşmasını şöyle sürdürdü: "McDonald’s Türkiye olarak, dünyada ihtiyaçlarını en yüksek oranda kendi ülkesindeki tedarikçilerden temin eden çok az sayıdaki ülkeden biri olmaktan gurur duyuyoruz. Satınalma hacmimizin yüzde 98’ini oluşturan ürünleri Türkiye’den temin etmekteyiz. Eti, sütü, peyniri, ekmeği, salatası, turşusu ve ambalajıyla toplam 450 kalem malzemenin yüzde 98’i yurt içinde imal edilmektedir. Bunun yanında 65 binin üzerinde kişi belki de ilk iş deneyimini McDonald’s restaurantlarında kazandı. Hayatlarındaki ilk iş prensiplerini ve ilk sosyal güvence imkanlarını McDonald’s’ta sağladılar. Bugün 2 bin 800’ü doğrudan doğruya McDonald’s da olmak üzere tedarikçilerimizle birlikte 10 binin üzerinde insana iş imkanı sağlamaktayız."

2007 HEDEFİ 10 RESTAURANT: McDonald’s Türkiye’nin yerel lisansörü Anadolu Endüstri Holding İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, McDonald’s Türkiye operasyonun 3 yıldır, son derece başarılı bir performans sergilediğini, geçen yıl mukayeseli satışlarda dolar bazında yüzde 28, YTL bazında yüzde 21 artış sağlandığını kaydetti. "2006 yılı sonunda da benzer bir performans yakalayacağımızı düşünüyoruz" diyen Tuncay Özilhan, bu yıl içinde açtıkları sekizinci restaurantın Yenibosna’da dün hizmete girdiğini ifade ederek, bu yılı Bodrum’da açacakları restaurantla tamamlayacaklarını açıkladı. Özilhan, "2007 hedefimiz 10 restaurant. Böylece Türkiye’de toplam 100 McDonald’s restaurantıyla hizmet veriyor olacağız" dedi.

Alternatifbank adaylarının  hepsi yabancı

ANADOLU Endüstri Holding İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Alternatifbank ile ilgili yabancılarla yaptıkları görüşmelere dair sorular üzerine, "Yüzde 50-50 olmak üzere bazı yabancı ortaklık adaylarıyla görüşmelerimiz var" diye konuştu. Adayların hepsinin yabancı olduğunu kaydeden Özilhan bu adaylar arasında Yunan bankası Alfa Bank’ında ve görüşmelerin 2 hafta içerisinde netice kavuşacağını sözlerine ekledi.

Big Mac’i çok seviyorum, torunuma da yediriyorum

FAST food ürünlerinin obeziteye neden olduğu iddialarıyla ilgili olarakta konuşan Tucay Özilhan "McDonald’s ürünlerini bende tüketiyorum. Hatta en çok Big Mac mönüyü seviyorum. Bu ürünleri torunlarıma da yediriyorum" dedi. İnsan sağlığına önem veren bir firma olduklarını dile getiren McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa’da ürünlerinde zararlı bir şey olmadığını belirterek, "McDonald’s ürünleri evde yapılan yiyecekler kadar sağlıklı üretilmektedir" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!