Mavi Akım'a start verildi

Güncelleme Tarihi:

Mavi Akıma start verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

1997 yılı Aralık ayında Başbakan Mesut Yılmaz ve Rus meslektaşı Viktor Çernomırdin tarafından Ankara'da imzalanan dev doğalgaz anlaşmasına Moskova'da start verildi.

Karadeniz'in dibinden Rusya'yı Türkiye'ye bağlayacak doğalgaz boru hattının 373 kilometrelik Sivastapol-Jubka kara bölümünün inşası için dün, Rus Stroytransgaz ve Türk firmaları Hazinedaroğlu ve Öztaş arasında Moskova'da anlaşma imzalandı. Anlaşmaya, Rusya tarafından Stroytransgaz Başkanı Arnold Peker ve Hazinedaroğlu-Öztaş Başkanları Turan Hazinedaroğlu ve Vehbi Özkoç imza koydular.

Moskova'daki imza töreninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Devlet Bakanı Burhan Kara ve Moskova Büyükelçisi Bilgin Unan hazır bulundu.

Anlaşma gereği, bu yıl başlayacak inşaat 2000 yılında tamamlanacak. Türk müteahitler, gaz pompa istasyonları ile yardımcı binaları da inşaa edecek. Türkiye'ye yılda 16 milyar metreküp doğalgaz taşıyacak boru hattının en önemli bölümü olan denizaltı bölümünü kimin üstleneceği de açıklık kazanmaya başladı. Rus Başkanı Boris Yeltsin'in İtalya gezisi sırasında, İtalyan Saipem şirketiyle 2 milyar dolarlık bir anlaşma imzalandığı öğrenildi. Kara bölümleri için ise 600 milyon dolar harcanacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!