Marketlerin ramazan paketleri hazır

Güncelleme Tarihi:

Marketlerin ramazan paketleri hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 11:41

Market ve alışveriş merkezleri Ramazan ayı öncesi, gıda ürünlerinden oluşan alternatif Ramazan paketleri hazırladı.

Haberin Devamı

Market ve alışveriş merkezlerinin geleneksel hale getirdiği Ramazan paketleri, tüketicilere daha hesaplı alışveriş imkanı sunarken, aynı zamanda yardıma muhtaç insanlara yardım etmek isteyen hayırseverlere de olanak sağlıyor. Ramazan paketi satın alan hayırseverler, paketleri hediye ettikleri dar gelirli vatandaşların iftar sofralarını zenginleştirmek istiyorlar.

Türkiye genelinde Migros, Tansaş ve Şok marketleri ile birlikte toplam bin 390 mağazasında hizmet veren Migros, bu yıl 3 farklı Ramazan paketi hazırladı.

“Bereket” adı verilen ve içinde 11 çeşit gıda ürünü bulunan paket, 14,75 liradan satılıyor. İçinde 18 çeşit ürün bulunan “Lezzet” paketi 19,90 lira ve 25 çeşit ürün bulunan “Ziyafet” paketi de 39,90 liradan satışa sunuluyor. Migros'un hazırladığı Ramazan paketlerindeki ürünlerin, tek tek alınmasına oranla yüzde 25-30 oranında indirim sağladığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde 470 mağazası bulunan Carrefour ise bu yıl Ramazan ayına özel 5 alternatifli paket hazırladı.

Carrefour mağazalarında, içinde 10 çeşit ürün bulunan “Klasik” paket 14,90 lira, 15 ürün bulunan “Carrefour” paketi 24,90 lira, 20 çeşit ürün bulunan “Süper” paket 34,90 lira, 25'er çeşit gıda ürünü bulunan “Mega” paket 49,90 lira ve “Lüks” paket 54,90 liradan alıcı buluyor.

103 mağazasıyla tüketiciyle buluşan Kipa da, Ramazan ayında 5 alternatifli paketle tüketicinin karşısına çıkıyor. Kipa'nın 9 ürünlü “Standart” paketi 9,90 lira, 14 ürünlü “Özel” paketi 19,90 lira, 20 ürünlü “Süper” paketi 29,90 lira, 20 ürünlü “Mega” paketi 44,90 lira ve 27 ürünlü “Premium” paketi ise 59,90 liradan satılıyor.

Türkiye'de 2 bin 526 mağazası bulunan BİM ise tek çeşit Ramazan paketi hazırladı. İçerisinde 17 çeşit gıda ürünü bulunan paket 39,90 liradan satışa sunuluyor.
Market ve alışveriş merkezleri, gıda paketlerindeki ürünleri tek tek satın alındığındaki fiyatlarından daha cazip hale getirerek Ramazan paketleri oluşturuyorlar.
Ramazan paketleri ile dar gelirlilere yardım etmek isteyen hayırseverlerin işini kolaylaştıran market ve alışveriş merkezleri, bu amaca hizmet etmek için alışveriş çekleri de düzenliyorlar. Marketlerden alışveriş çeki satın alan hayırseverler, bu çekleri verdikleri dar gelirli vatandaşların marketten diledikleri gibi alışveriş yapmalarını sağlıyorlar.

Haberin Devamı

Ramazan ayında özellikle gıda ürünlerine yönelik tüketimin artmasını fırsat bilen market ve alışveriş merkezleri, Ramazan ayında yapılacak alışverişlere yönelik indirim kampanyaları ve taksitlendirme kolaylıkları da yapıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!