Güncelleme Tarihi:
‘Bursa’nın kaynaklarını Bursa için kullanıyoruz’ diye Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halkı daha fazla mutlu etmek için yatırım yaptıklarını söyledi.Bursa’ya 20 yılda yapılan projeleri 4 yılda gerçekleştirdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 20 yılda yapılan 22 kilometre raylı sisteme karşılık 26 kilometre raylı sistem, 8 tarihi kültürel miras projesine karşılık 151 proje, 20 spor tesisine karşılık 102 tesis, 169 kilometre karayoluna karşılık 410 kilometre yol ve 215 milyon TL’lik kamulaştırmaya karşılık 225 milyon TL’lik kamulaştırma yaptıklarını hatırlattı. Geride kalan 4 yılda 3 milyar TL’lik yatırımı kente kazandırdıklarını kaydeden Başkan Altepe, kalan bir yıllık süreçte de 1 milyar TL’lik üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “Tek sevdamız Bursa ve biz sevdamızı hizmetlerle gösteriyoruz” dedi.
BURSA’YA HİZMETİN SİYASETİ YOK
Siyasi görüşü ne olursa olsun Bursa’ya artı değer sağlayacak her kişi ve kurumla işbirliğine gittiklerini ve bundan sonra da işbirliğine hazır olduklarının altını çizen Başkan Altepe, “Çünkü Bursa’ya hizmetin siyaseti olmaz. Tek hedefimiz var. Bursa’yı daha sağlıklı, yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent haline getirmek. Bunun için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Halkımızı daha fazla nasıl mutlu ederiz diye kafa yoruyoruz” diye konuştu.
ULAŞIMDA ÇEŞİTLİLİK DÖNEMİ
Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması yolunda ulaşımı çeşitlendirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, dünyanın hiçbir kentinden ulaşımda yüzde 100 çözümün sağlanamayacağını belirterek, ulaşımda sorunlarını minimize etmek için çalıştıklarını söyledi. Raylı sistemler konusunda Görükle ve Emek hattında sonra Kestel hattında inşaatın hızla ilerlediğini, Heykel Garaj T1 tramvay hattında da çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getiren Başkan Altepe, ‘yol medeniyettir‘ prensibi ile 4 yılda 419 kilometre yol genişletme ve yeni yol açma çalışması yaptıklarını ifade etti. Hiçbir konuda sorumluluktan kaçmadıklarını ve İDO’da yaşanan sorunların ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine bu konuda da radikal bir adım attıklarını vurgulayan Başkan Altepe şunları söyledi: “BUDO ile 90 günde 100 bin yolcu taşıdık ve ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızın göstergesi. Bunun yanında deniz uçağı seferleriyle Bursa’da hava ulaşımının da önünü açmış olduk. Şimdilik sadece denizden kalkıp denize inen uçaklarımız yakında başka şehirler için de havalanacak. Bursa Havayollarını kurduk. 730 yabancı şirketin faaliyet gösterdiği Bursa eğer dünyanın sanayi merkezi olacaksa bir değil, birkaç havaalanı olmalı. Bursa Havayolları ile 20-25 noktaya doğrudan uçuş, planlıyoruz.”
ELEKTRİK ÜRETİM TESİSİ
Akılcı yönetim anlayışı ile Bursa’nın sahip olduğu tüm kaynakları Bursa için seferber ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, Metan Gazından Elektrik Üretim Tesisinin Bursa için başlangıç olduğunu söyledi. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan tesis için Büyükşehir Belediyesi olarak para harcamadıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’da 47 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak olan tesisten Büyükşehir olarak yıllık 5 milyon TL gelir elde edeceğiz” diye konuştu.
İş kıyafetleri öne çıkıyor
MODASLAN, kurulduğu günden bu yana iş kıyafetlerindeki vizyonu ile pek çok kurumun markalaşma sürecini çok olumlu etkiledi. 80 ana ürün ve yüzlerce model ile üretimini konfeksiyona dönüştürebilmek için güçlü bir altyapı hazırladı. Kurumsal personel kıyafeti eksikliğinin giderilmesi hedefi ile yatırımlar yaparak sektördeki rakipsiz konumunu aldı. Tecrübe; zamanla, sabırla ve hevesle kazanılır ilkesinden hareketle sektöründe lider kılan tecrübeyi edinmek için Modaslan, 1955’ten bugüne aynı sabır ve hevesle çalışıyor. 1991 yılında şimdiki ismini alarak markalaşan Modaslan’da “işini mükemmel yapma” anlayışı, her çalışan tarafından özenle korunan en değerli ilke olarak sürüyor.
Tohum sektörü hızlı büyüyor
MAY Tohum 1978 yılından bu yana “MAY” markası ile sebze, tarla, endüstri ve yem bitkileri tohumlarının araştırılması, üretimi, yurtiçi ve yurtdışı satışı konularında faaliyet göstermektedir. Tohumculuk sektörünün ilk özel sektör yerli kuruluşlarından olan MAY Tohum 1984 yılında Türkiye’de tohumculuk sektörünün libere edilmesi ile birlikte ulusal ve uluslararası piyasalarda faaliyetlerini günden güne geliştirmiştir. Bugün 35 yılı geride bırakan MAY Tohum ülkemizin önde gelen yerli yatırımcı ve ihracatçı tohum şirketlerinin başında yer almaktadır. Bursa ve Adana’da bulunan iki tesisinde yıllık 20.00 tonluk sertifikalı tohumluk hazırlama kapasitesine sahiptir. Bursa tesisi Hibrit Ayçiçeği, Hibrit Mısır, Soya Fasulyesi ve sebze tohumları; Adana tesisimiz ise Delinte Pamuk ve Soya Fasulyesi tohumlukları çalışmaktadır. Ana türlerde gerek Türkiye’de gerekse hedef coğrafyadaki ülkelerde kendi ıslah faaliyetleri ile geliştirdiği çeşitlerle ülkemizin tohumculuk sektöründeki en büyük ihracatçılarından biridir.
Anıtsal eserler bir bir yükseliyor
Bursa’ya stadyum, belediye binası, bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal eserlerin de kazandırıldığına dikkat çeken Başkan Altepe, bunun yanında Osmanlı’nın ilk dönem anıtsal eserleri olan tarihi yapıların da bir bir ayağa kalktığını ifade etti. Ecdat yadigarı olan eserlerin yaşayan mekanlar olarak halkın kullanımına açıldığını aktaran Başkan Altepe, sosyal hizmetlerden kültür sanata, spordan altyapı ve çevreye kadar her alanda bin 200’ün üzerinde projeyi hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi.