Güncelleme Tarihi:
Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme kapasitesine sahip olan Ak Gıda, tesis sayısını dörde çıkarttı. 1996 yılında kurulan Ak Gıda, Kahramanmaraş fabrikası ile Akdeniz ve Güneydoğu’nun 8 ilinin sütünü ekonomiye kazandırmaya başlayacak. Ak Gıda’nın dördüncü fabrikası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Yıldız Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü’nün katılımlarıyla 14 Ekim 2012 günü düzenlenen tören ile açıldı.
50 milyon TL yatırım
Mehdi Eker törende yaptığı konuşmada, “Ak Gıda’nın Kahramanmaraş’ta açmış olduğu fabrika bu sektöre ait ilk büyük yatırım olmasıyla önemli bir örnek teşkil edecek. Tarım ve hayvancılık alanında yapmış olduğumuz çalışmalar ve desteklerle 8 milyon ton olan süt üretimini 15 milyon tona yükselttik” dedi. Yıldız Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü ise Yıldız Holding’in süt ve süt ürünleri üretim şirketi Ak Gıda’nın Kahramanmaraş’taki fabrikasının 50 milyon TL yatırımla kurulduğunu söyledi.
Ekonomiye büyük katkı
Kahramanmaraş fabrikasında çalışan yaklaşık 172 kişiye doğrudan, 3000 kişiye dolaylı istihdam yarattıklarını söyleyen Tütüncü “İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine köprü olan 500 ton günlük süt işleme kapasitesine sahip fabrikada ilk etapta UHT süt, homojen yoğurt, kaymaklı yoğurt, kaymak, şişe ve bardak ayran üretilecek. AK Gıda’nın toplam süt üretiminin yaklaşık yüzde 13’ünü gerçekleştirecek fabrikada ihracata yönelik ürünler de olacak” dedi. Tütüncü, Kahramanmaraş’ta açtıkları fabrika ile şehrin tek süt sanayicisi olduklarını, 8 ilde 72 tedarikçiden süt alındığını söyledi.Kahramanmaraş fabrikası ile Türkiye ekonomisine yılda 200 milyon TL katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Tütüncü, işlenen sütün yurtiçinde Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine, yurt dışında da Irak pazarına gönderildiğini söyledi.