Güncelleme Tarihi:
Manhattan’da dün açılan Güllüoğlu şubesi, Baklava&Cafe konseptiyle hizmet verecek. Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, Amerika başta olmak üzere yurt dışında açacakları Güllüoğlu şubeleri ile Türk kültürünü ve mutfağını dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı.
Yeni şubeler açacağız
Nejat Güllü, “New York Brooklyn’de açtığımız ilk şubemize çok yoğun talep ve iyi dönüşler aldık. Türk tatlıları, Amerikalıların damak tadına hitap ediyor. Zincire yeni halkalar ekleyeceğiz” diye konuştu. Geleneksel Türk tatlılarını Amerika’da tanıtmaktan gurur duyduğunu ifade eden Nadir Güllü; “Türk baklavasını dünyaya tanıtmak için çıktığımız bu yolda, hedefe ulaşmak için eğitimli ve tecrübeli ekibimizle çok çalışıyoruz ve var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kalite, kalite ve kalite diyoruz. Türk misafirperverliğiyle sunacağımız baklavaları Amerikan halkı çok beğenecek” dedi.
‘Soğuk’ gidecek
Manhattan’da açılan şubeye ürünlerin Türkiye’den gideceğini belirten Nejat Güllü, şu bilgileri verdi: “Ürünlerimiz donmuş olarak, Türkiye’den ‘soğuk zincir’ bozulmadan konteynırlarda yola çıkıyor ve Amerika’daki soğuk depolara gidiyor. Günlük olarak, soğuk depolardan çıkarılan baklavalarımız, Türkiye’den gönderdiğimiz eğitimli ustalarımız tarafından fırında pişirilerek servise hazır hale getiriliyor.”
‘Şoklu mamüller her zaman depomuzda mevcut. Belli bir süre bekleyip, çözülmesini sağladıktan sonra fırınlıyoruz. Şekerlemesini yapıyor, ardından da dinlendirip servise hazır bir hale getiriyoruz. Simitleri de Türkiye’de imal edip şokladıktan sonra aynı yöntemle servise sunuyoruz. Bu fikir sadece New York için değil biz ürünlerimizi ABD, Avrupa, Arabistan da satmak istiyoruz.’