Manchester United, borç ödemek için tahvil satacak

Güncelleme Tarihi:

Manchester United, borç ödemek için tahvil satacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2010 00:00

Dünyanın en zengin futbol kulüplerinden biri olan İngiliz Manchester United, küresel kriz nedeniyle yaşadığı 700 milyon sterlinlik borç sıkıntısını hafifletmek için 600 milyon sterlin (970 milyon dolar) değerinde tahvil ihraç etmeye hazırlanıyor.

Kulübün, 2005 yılında Amerikalı işadamı Malcolm Glazer tarafından 790 milyon sterline alınmasının ardından borç batağından kurtulamadıdığı ve bu nedenle JP Morgan ve Deutsche bank ile tahvil ihracı konusunda görüştüğü belirtildi.

Yönetilebilir

2005’te İngiliz olmayan bir ailenin yönetimine geçmesinin ardından taraftarından tepki alan Manchester United, dünyanın en zengin kulüplerinden biriyken 700 milyon sterlini aşan borç batağına saplandı. Glazer Ailesi, tarafından alınan 175 milyon sterlin değerindeki ‘ayni ödeme kredisinin’ de futbol kulübü güvence edilerek alındığı ve 2006 yılında finansal sıkıntıya düşen ailenin borcu ödemede zorluk çekerek yükü kulübün üzerine attığı ifade edildi. Kredinin, yüzde 14.25 yıllık faizle katlanarak 519 milyon sterline çıktığı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!