Maltepe Belediyesi’ne ‘senfoni’ operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Belediyesi’ne ‘senfoni’ operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2011 00:00

İstanjbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Maltepe Belediyesi’ne operasyon düzenleyerek, Belediye Başkanı Prof. Mustafa Zengin ve Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl’ün de aralarında bulunduğu 10 kişiyi ‘senfoni orkestrası ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları’ gerekçesiyle gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Zengin, neden gözaltına alındığını soran gazetecilere, “Siz hiç senfoni orkestrası dinlediniz mi? Dinlemediyseniz beni anlayamazsınız” derken, dün akşam saatlerinde gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı.

İfadesine başvuruldu
Ekipler dün 10.00’da belediye binasına gitti. Aralarında Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl, Kültür Müdürü Faruk Süslü, Bilgi İşlem Müdürü Dilek Çelik, Destek Hizmet Müdürü Selim Dayıoğlu ve Basın Sorumlusu Zafer Yakut’un da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Maltepe Belediye Başkanı Zengin, Kartal Adliyesi’ne girişte, sadece ifadesine başvurulacağını söyledi. Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ekşi ise, “8 ay önce yapılan senfoni orkestrası ihalesiyle ilgili dosyaları polise teslim etmiştik. Aynı dosyaları İBB’ye de verdik. İBB müfettişleri ‘Usulsüzlük yoktur’ diye rapor verirken, ilgili savcı, başkanın ifadesinin alınmasını istemişti. Oysa başkan telefonla davet edilebilirdi” dedi.

Haberin Devamı

İhaleler oğlunun şirketine
Maltepe Belediyesi’nin 2009-2010 yıllarını kapsayan 3 senfoni orkestrası ihalesini Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl’ün oğlu Evren Bingöl’ün ortağı olduğu Artölye firması almıştı. Toplam 825 bin TL’lik ihaleler ile ilgili daha önce de Maltepe Belediyesi’ne Aralık 2010 ve Nisan 2011’de de 2 operasyon düzenlenmiş, Kültür Müdürlüğü’ndeki bazı bilgisayarlara el konulmuştu. Kültürel etkinlikleri kapsayan ihalelerde ücretin yüksek tutulduğu, ihalelerin belediye çalışanlarının yakınlarına verildiği ve ihalelere fesat karıştırıldığı iddia edilmişti.  2009 Aralık ayındaki son ihale 14 Şubat Sevgililer Günü, Çanakkale Zaferi Konseri ve 23 Nisan Konserleri olmak üzere toplam 7 konseri kapsıyordu. 25 Ocak 2010’da yapılan bu ihalede de önceden senfoni orkestrası organizasyonu düzenleme şartı kondu. İhaleye bu şart nedeniyle sadece Artölye teklif verdi. Artölye ihaleyi 425 bin TL bedel ile kazandı. İhalelerin medyaya yansıması üzerine 4 Haziran 2010 tarihinde Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl’ün oğlu Evren Bingöl hissesini Orhan Gündoğdu’ya devretti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!