Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 21:13
MALATYA’nın tarihi Hacı baba Et Lokantası Bakırköy’de ‘Malatya Sofrası’ adı ile açıldı. Mekânın sahibi Zeki Saygı sektörde üçüncü kuşağını temsil ediyor. Zeki Bey’in rahmetli dedesi Hacı Mehmet Saygı, Malatya’da döneri Malatya usulü ile yapan ilk usta olarak biliniyor. Yaklaşık 750.000 Malatyalının yaşadığı istanbul’da Malatyalılara yöresel yemekleriyle iddialı olacak Malatya Sofrası’nda bütün yemeklerin odun fırınında ve yavaş yavaş pişirildiğini söyleyen Zeki Saygı, “Bazı yöresel yemeklerin pişmesi 13 saati buluyor. Patlıcan, kaburga dolma, kağıt kebabı sevenleri bekliyoruz. İlk zamanlar müşterilerimizin çoğu Malatyalıydı. Şimdi lezzet arayan herkes geliyor. Yabancı müteri sayımız da hızla artıyor” dedi. Geçen yıl Dünya Gastronomi yarışmasında ödül de aldıklarını söyleyen Zeki Saygı, yurtdışındaki ilk şubeyi açmak için araştırma yaptıklarını belrtiyor. Zeki saygı şu anda dünyanın her yerine dondurulmuş Malatya yöresel yemekleri gönderebildiklerini de ifade ediyor.