Güncelleme Tarihi:
Bu yılın mart ayı sonunda yurt çapında meydana gelen don olayının etkisinin büyük olduğunun aldığının altını çizen Papağan Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Kani Emekçi, “Bir önceki sezonda meydana gelen kuraklık da geçen yıldan bu yana stokların minimum düzeye inmesini beraberinde getirdi. Bakıldığında, meteorolojik olayların etkisiyle; geçen yıldan kalan stokların azalması ve bu yıl da rekoltenin düşmesi nedeniyle kuruyemiş hammadde fiyatlarında ciddi artışlar meydana geldi. Fiyat artışları, bazı ürünlerde yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşti. Artışta kayısı ilk sırada, ikinci sırada ise fındık oldu” dedi.
Geçen yıl ise ay çekirdeğinde yüzde 100’ü aşan oranda hammadde fiyat artışı meydana geldiğini belirten Emekçi, “Son tüketici nezdinde baktığımızda ürünlerde yüzde 20 ile yüzde 100 arasındaki oranlarda fiyat artışı gerçekleşti. Kayısı, fındık ve antep fıstığında yüzde 100’ü buldu. Kârlılıklar minimize oldu” dedi.