Mahkeme 'mahallede aidat olmaz' dedi

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme mahallede aidat olmaz dedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 15:49

İstanbul Büyükçekmece ilçesi Hazerfan Hava Alanı ve Fatih Üniversitesi yanındaki 6 bin kişinin yaşadığı Alkent 2000 Mahallesi 3 Haziran 2001'de seçimle mahalle oldu. Ama mahalle olmadan evvel var olan site yönetimi, mahalle olduktan sonra kendini fesh etmedi. Mahalleye site havası verip bağımsız parsellerde, tek katlı evlerde oturan insanlardan, aidat ve avans adı altında önce ayda 300, sonra 600, sonra 800 son bir yıldır da bin 200 lira toplamaya başladı.

Haberin Devamı

Mahallede oturan Gazeteci Dursun Boran 2003 de aidatlar 300 bin liradan 600 bin liraya çıkarılıp gereksiz, kanunsuz harcamaların yapıldığını tespit edince aidat soygununa dur dedi. " Mahallede aidat olmaz " diye başkaldıran Boran 'ı, Hacer Şahin ve Cem Altan başkanlığındaki Çamlıca Sitesi yönetimi icraya verdi. Borca itiraz eden Boran icra takibini durdurdu.

2006/1... nolu dava dosyası ile icra hukuk mahkemesinde seneler süren hukuk mücadelesi başladı. Valilik, Kaymakamlık, İçişleri Bakanlıklarıyla resmi yazışmalara başlayan Gazeteci Dursun Boran, Alkent 2000 in mahalle olduğu, yollarınında 1993 de kamuya terk edilmiş olduğunu belgeledi. Bunları mahkemeye sundu.

Mahallenin çöplerini B.Çekmece Belediyesi'nin topladığını, asayişinin de Jandarma tarafından sağlandığını tespit etti. Mahalle girişlerindeki bariyerleri söktürdü. Valiliğe müracaat ederek, 'mahallede özel güvenlik Anayasa ve TCK'ya göre suç' diyerek, 2005'de Vali Muammer Güler in verdiği özel güvenlik belgesini iptal ettirdi. 'Ama isteyen parasını cebinden ödeyerek evinin önünde bekçi koyabilir' dedi.

Haberin Devamı

TBMM'YE TAŞIDI

Dursun Boran mahalledeki hukuksuzluğu TBMM'de yazılı soru önergesi yaptırdı.

İstanbul 3. Bölge Milletvekili Atilla Kaya'ya belgeleri gönderen Boran, İçişleri Bakanı Beşir Atatay'ın cevaplandırması talebiyle konuyu meclise taşıdı. Soru önergesine yazılı cevap veren Belediye Başkanı Hasan Akgün, mahalledeki kanunsuzluğu belgelerle ifşa etti. 'Mahallenin çöplerini topluyorduk, ama site yönetimi bize engel oldu. 2007'den beri çöpleri özel şirket topluyor, mahalle girişlerindeki bariyer ve özel güvenlikten de haberimiz yok derhal kaldırıyoruz' diyerek, kanunusuzluğu ifşa etti.

DAVA RED OLDU !

Hukuken yetkisiz olan Çamlıca Sitesi yönetiminin 4 sene evvel açtığı haksız icra hukuk davasında mahkeme karar verdi.

Aşağıda karar duruşmasının zaptında görüldüğü gibi mahkeme hakimi Aynur Tekin GÜL, DAVANIN REDDİNE karar verdi. 2006 dan beri devam eden duruşmalara tek başına katılıp savunma yapan, avukat tutmayan Dursun Boran 'ın hazır bulunduğu son duruşmada, Çamlıca Sitesi 'nin 5. avukatıda hazır bulundu.

Haberin Devamı

Mahkeme mahallede aidat olmaz dedi

Bu kararla birden fazla parsel üzerine kurulu mahallede artık iadat alınmasına gerek olmadığı, şuana kadar toplanan trilyonlarca liranın da usulsüz toplandığı ortaya çıktı. Şimdi son 9 senede boş yere 125 milyar lira civarında avans adı altında para ödeyen yüzlerce mahalle sakini, Dursun Boran'dan hukuki destek talep ediyor ve ödedikleri paraları nasıl geri alacaklarını soruyorlar...

8 ada 9 parsel toplam 295 bağımsız bölümden oluşan Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı kısmında oturanlar adına konuşan işadamı Celal Dalkıran yönetimin kendini fes etmesini, kapalı- açık yüzme havuzu, 5-6 kişilik sauna, 20 m2 lik spor salonu, restauranttan oluşan sosyal tesislerin mahkeme kararı ve açık artırma ile satılarak paraların hak sahiplerine dağıtılması istiyor.

Haberin Devamı

Mahalle olduktan sonra yönetimin, işletme projesinin, yönetim planının hükümsüz olduğuna dair yazıda alan Boran, eskiden kurtarılmış bölge gibi site havasında olan mahalleye bütün vatandaşların, bölge esnafının, akademisyenlerin, öğrencilerin rahatca girmesini sağladı.

Valilik ve Jandarma Genel Komutanlığına 8 ay evvel dilekçe veren Dursun Boran, mahallenin asayişinin sağlanması için acilen karakol kurulmasını istedi. Mahkemeden sonra çok sayıda mahalle sakininden tebrik telefonu alan Boran şöyle dedi:

" Burası daha evvel site gibi kurulmuş ama, 3 Haziran 2001 de seçimle resmen insanlar mahalle olmak için sandık başına gitmişler. Mahalle olmuşlar ki pek çok kamu hizmeti ücretsiz verilsin. Aidat derdi ortadan kalksın. Çünkü insanlar devlete emlak, temizlik, gelir vs. vergisi veriyorlar. Karşılığındada hizmet bekliyorlar.

Haberin Devamı

Yeditepe bulvarında oturanların da aidat ödemesi gerekmiyor. Apartmanların kendi arasında yönetim teşekkül ettirmesi 80- 100 lira gibi aidat alması olabilir. Ama bağımsız parsellerde tek katlı villalarda oturanların aidat ödemesi gerekmiyor. Sosyal tesisler satılır, sauna, havuz, spor salonunda paralı ve üyelik sistemine geçilir, buralardan hizmet alan parasını öder. Almayan neden başkasının, sauna, havuz, gereksiz personel giderlerini vs. ödesin?

Zaten pek çok villada müstakil havuz, sauna var. 112 Ambulans servisi 24 saat ücretsiz sağlık hizmeti veriyor. Şimdi mahalleye bir ilköğretim okulu, bir sağlık ocağı kurduracağım. Beni senelerdir aidat ödememekle itham edenler, bakalım yüzüme nasıl bakacaklar? Son 9 senede 50 trilyon civarında para toplayanlar Bunun hesabını nasıl verecekler? Avrupa ve ABD de bu tür yerler normal mahalle. Bizim gibi yeni gelişen devletlerde site. Hani Avrupa standartları?

Haberin Devamı

Türkiye de netice alamasaydım, bu trilyonlarca lira yolsuzluk davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ( AİHM ) ne taşıyacaktım. "

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!