Magic Life, Bulgaristan üzerinden Karadeniz'e açıldı

Güncelleme Tarihi:

Magic Life, Bulgaristan üzerinden Karadenize açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2001 00:00


Nurten ERK / DUNİ
Haberin Devamı

Avusturya merkezli Türk turizm grubu Magic Life International, Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki Duni'de üç bölümden oluşan bir tesisin işletmesini aldı. Magic Life International Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kınay, ‘‘Krize rağmen atılımlarımız sürüyor. Bulgaristan'da yeni tesis işletmeleri alabiliriz’’ dedi.

Türk turizm işletmecileri, yakında Avrupa Birliği'ne yakında girmesi beklenen Bulgaristan'da Avrupalı rakiplerinden önde olmak için kolları sıvadı. Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki Duni'de daha önce özelleştirilen bir turistik tesisin işletmeciliğini Magic Life International üstlendi. Türkiye, Yunanistan, Tunus, Mısır ve Avusturya'da 23 tesisi işleten Magic Life International, 600 dönüm arazi üzerinde üç bölümden oluşan tesisleri 6 yıllığına Bulgar turizmci Ludmil Stojkov'dan kiraladı.

Magic Life International Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kınay, Avrupa Birliği aday ülkelerinden Bulgaristan'ın kısa süre içinde Avrupa'nın en gözde turizm merkezlerinden biri olacağına inandıklarını söyledi. Kınay, ‘‘Bulgaristan'ın turizmde son yıllarda yıldızı hızla parlıyor ve gelecek yıllarda da kendinden çok söz ettirecek. Bulgaristan'a ilk girerek rakiplerimizden bir adım önde olmak istedik’’ dedi. Kınay, Duni'deki tesislerin oturtulmasından sonra bu ülkede birkaç tesisin işletmesini daha üstlenebileceklerini belirtti.

Akdeniz'in batı kısmına henüz girmediklerini hatırlatan Kınay, önümüzdeki aylarda Mısır ve İspanya'da da birkaç tesisi Magic Life zincirine katmak istediklerini söyledi.

Cem Kınay, krize rağmen son altı hafta içinde 5 yeni oteli ve Mısır'da Nil Nehri'ndeki gemilerini hizmete açtıklarını hatırlattı. Kınay, geçen yıl 205 milyon mark olan cirolarını ise bu yıl 300 milyon marka yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. 2001 yılında 8 bin 700 oda ve 20 binin üzerinde yatağa ulaştıklarını belirten Cem Kınay, bu yıl 400 bin turisti ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Bu turistlerin 200 bininin Avusturya, 100 bininin de Almanya'dan geleceğini söyleyen Kınay, ‘‘Alman tur operatörü TUİ ile işbirliğimiz sayesinde 2000'e göre tüm tesislerimize gelen turist sayısı yüzde 116 arttı. Türkiye'ye gelenlerin sayısındaki artış ise yüzde 128'e ulaştı’’ dedi.

Turizmin Türk ekonomisinin bir numaralı sektörü olacağını on yıldır söylediğini hatırlatan Kınay, şöyle konuştu: ‘‘Türkiye turizmi ya bombalama olunca, ya da kriz patlayınca hatırlıyor. Olsa turizm gelecekte Türk ekonomisinin bir numaralı sektörü olacak. Ancak bu da abartılıyor. Türkiye'nin kurtarıcısı gibi gösteriliyor. Herşeyin bir ölçüsü olmalı. Magic Life olarak krizin etkisini fazla yaşamadık. Bu yıl krize rağmen Türk Lirası bazında Eylül sonuna kadar fiyatları açıkladık.’’

Asenova: Otelleri sattık 260 milyon dolar kazandık

MAGIC Life Club Duni'nin açılışına katılan Bulgaristan'ın turizmden sorumlu Ekonomi İkinci Bakanı Marijane Asenova, Magic Life'ın gelmesinin Bulgaristan turizmi için çok önemli olduğunu belirtti. Bulgaristan'daki otellerin özelleştirilmesinden son on yılda 260 milyon dolar elde ettiklerini belirten Marijane Asenova, şöyle konuştu: ‘‘Turizm bizim için en önemli sektör. Magic Life'ın ülkemize gelmesi bizim için çok önemli. Bulgaristan'da 68 ülkenin tanıtım ofisi var. Bulgaristan'ın tanıtımı için biz de değişik ülkelerde ofisler açacağız. Yıllık 1.1 milyar dolar olan turizm gelirimizin bu yıl yüzde 30 artmasını bekliyoruz.’’

600 dönüm üzerine kurulu

HERŞEY dahil sistemiyle turistlere hizmet veren Magic Life'ın Bulgaristan Duni'de hizmete açtığı tesisler, Karadeniz kıyısında ve Burgaz'a 25 kilometre uzaklıkta. 600 dönümlük alan üzerine kurulu Magic Life Club Duni, yüzölçümü olarak zincirin en büyük halkasını oluşturuyor. 631 odalı tesislerde lobi bar, havuz bar, sahil bar, snack bar, iki aktivite havuzu, dinlenme havuzu, çocuk havuzları, 7 tenis kortu, disko, çocuk parkı, açıkhava satrancı, konferans salonu, market ve Magic Shop yer alıyor. Tesislerde konuklara rehberli dağ bisikleti turları, okçuluk, masa tenisi, binicilik, su kayağı gibi çeşitli spor olanakları da sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!