Güncelleme Tarihi:
KIRMIZI biberlisinden bulgurlusuna, karpuzlusundan avakadolusuna kadar 80'e yakın çeşitte dondurma üretimi yapan Kahramanmaraş'lı Mado, bu kez de Uzakdoğu usulü ‘‘sıcak dondurma’’ üretmeye hazırlanıyor.
Mado Dondurma Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış Koordinatörü Erdal Kambur, havuçlu dondurma üretmeyi amaçladıklarını ve ‘‘sıcak dondurma’’ üretimi için çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Kambur, ‘‘Sıcak dondurma, ilk anda, olmaz gibi bir düşünce oluşturuyor. Ancak, denemelerimizden çok olumlu sonuçlar aldık’’ dedi.
Kambur, Maraş'ın ünlü sade dövme dondurmasını, birer porsiyonluk olarak ateş üzerindeki kızgın sıvı yağın içine attıklarını kaydederek, ‘‘Dışı kızarıyor ve kadınbudu köfte gibi bir görüntü oluşturuyor. Dondurmanın içte kalan bölümü, yine bildiğimiz dondurma. Çok farklı bir lezzet. Bu dondurma, ancak satış merkezi olarak kullanılan mekanda servis edilir’’ diye konuştu.
Sıcak dondurmayı, bu konuda farklı bir damak keyfine sahip olan ve güvendikleri kişilere test ettirdiklerini ifade eden Kambur, çok olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.
Hamburger ekmeği içine koydukları sade dövme dondurmayı, kentte ‘‘donburger’’ adıyla pazarladıklarında da garip karşılandıklarını, ancak, kısa sürede benimsettiklerini anlatan Kambur, sıcak dondurmayı en kısa sürede tüketicilere sunmak için titiz bir çalışma yaptıklarını bildirdi.
Kambur, çeşidi sürekli artırarak, sağlıklı besin olan dondurmanın daha çok tüketilmesini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.