Madenciler, ek vergi gerekçesineikna olmadı

Güncelleme Tarihi:

Madenciler, ek vergi gerekçesineikna olmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2001 00:00


Türkiye Maden İşçileri Sendikası Başkanlar Kurulu, hükümetin bazı bakanları ve temsilcileri tarafından başta köprü ve otoyol zamları olmak üzere yapılan yeni zamlara ilişkin yaptıkları açıklamaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın dün gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu'nda alınan kararlar sonuç bildirisiyle açıklandı. Bildiride, Başkanlar Kurulu'nun, vergiler ve zamlar başta olmak üzere ekonomik krizin faturasının çok büyük ölçüde ücretlilere, toplumun dar ve sabit gelirli kesimlerine çıkartan önlemlere şiddetle karşı çıktığı ifade edildi. Hükümeti bu zam ve vergilerden vazgeçmeye krizin faturasını, bunun sorumlusu ve karlısı kesimlere çıkartan önlemleri ivedilikle almaya çağıran Başkanlar Kurulu, bildirisinde şu görüşlere yer verildi:

VİCDANLA BAĞDAŞMIYOR

''Başkanlar Kurulumuz, hükümetin bazı bakan ve temsilcilerinin başta köprü ve otoyol zamları olmak üzere devreye sokulan yeni zamları'kamu işçilerinin ücretlerine yapılan zamlar ile buğdaya verilen tabanfiyatın yol açtığı açıkları kapatmak için yapıldığı' şeklindeki açıklamaları hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı gibi hükümet etme ciddiyeti ile bağdaşmadığı düşüncesindedir. Bu açıklamaları yapanları şiddetle kınamaktadır. Krizin sorumlusu hükümetin kriz mağdurlarına söz etmesi hiç de ahlakla ve vicdanla bağdaşır bir durum değildir.''

Bildiride, hükümetin TEAŞ ve TEDAŞ bünyesindeki işletmeleri özelleştirmeye devam etmeye çalışması kınanırken, hükümeti Eti Krom A.Ş ve TDÇİ Div-Han olmak üzere Özelleştirme İdaresi'ne devredilen işletmelerde yaşanan sorunların giderilmesi için gereğini yapmaya davet edildi.

Sonuç bildirisinde, İş Güvencesi Yasa Tasarısı'nın bir an önce yasalaşması da istendi. (Ankara/aa)





Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!