Maaş promosyon davasını kazandı

Güncelleme Tarihi:

Maaş promosyon davasını kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 11:24

İzmir'de ESHOT'ta çalışan bir işçi geçmişteki maaş promosyonunu almak için açtığı davayı kazandı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü'nde çalışan bir işçi, bankaların maaş promosyonu uygulamasına ilişkin düzenlemenin yapıldığı 2007 yılı öncesi için işverene karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, işçinin payına düşen 348 TL'nin faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

ESHOT'ta çalışan Veli Gündoğar, 2002 yılından bu yana banka şubesi kanalıyla maaşını aldığını, banka ile iş yeri arasında yapılan anlaşmadan doğan maaş promosyonu ödemelerinin, düzenlemenin yapıldığı 2007'den itibaren çalışanlara dağıtılmaya başlandığını belirterek geçmişe yönelik promosyon alacakları için İzmir 7. İş Mahkemesi'ne başvurdu.

ESHOT Genel Müdürlüğü avukatları, banka promosyonu adı altında ayni veya nakdi yardım alınmadığını, çalışanın ödemelerinin eksiksiz yapıldığını savunarak davanın reddini istedi.

Haberin Devamı

Mahkemece görevlendirilen bilirkişi ESHOT Genel Müdürlüğü'nün, bağış adı altında bankadan maaş protokolü çerçevesinde 375 bin TL aldığını tespit etti. Bilirkişi, davacı işçinin 348 TL alacağı olduğunu belirledi. Mahkeme de davacı işçiye yasal faiziyle birlikte 348 TL'nin ödenmesine karar verdi.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

İzmir Barosuna kayıtlı avukatlardan Serdar Yağcı ise muhabirine yaptığı açıklamada, örnek nitelikte bir karar alındığını kaydederek, şunları söyledi:

“Banka promosyonlarıyla ilgili düzenleme 2007 yılında yapıldı. Bu tarihten itibaren promosyon gelirlerinin 3'te 2'si işçilere dağıtılmaya başlandı. Oysa bundan çok önceden itibaren işverenler, haksız bir şekilde büyük promosyon gelirleri elde etmişlerdi. Bunun da işçilere dağıtılması gerekiyordu. Biz İzmir'de ESHOT'a karşı örnek bir karar aldık. 348 lira çok düşük gibi görünebilir ama bir işçi için çok önemli. ESHOT'un yalnızca dava açan işçi Veli Gündoğar'a değil tüm işçilere parayı ödemesini istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!