Lüks sınıfta rekabet ‘orta’da yaşanacak

Güncelleme Tarihi:

Lüks sınıfta rekabet ‘orta’da yaşanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2012 00:00

Bu yılki Cenevre Fuarı’nda, kuşkuşuz en büyük savaş lüks markaların orta hatchback sınıfında yaşandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde BMW’nin yeni 1 Serisi’ni pazara sunmasının ardından, Cenevre fuarıyla birlikte rakipleri yeni silahlarını kuşandı. Mercedes, A serisini baştan yaratarak Cenevre fuarının yıldızı olurken, Volvo ilk 5 kapılı orta hatchback modeli V40’la fuarda büyük beğeni topladı.

Audi ise Türkiye pazarındaki en başarılı modeli A3’ü yenileyerek fuarda podyuma çıktı. Şimdi gözler bu araçların pazara girdiğinde rekabetin ne yönde olacağı. Çünkü Türkiye açısından tüm bu modellerde düşük vergi dilimine giren 1.6 litre ve altı motorlar olacak. Türkiye’de bu sınıfta pazar lideri olan Audi’nin 2013’te işi oldukça zor gözüküyor.

Orta lüks sınıf büyür
Yeni Mercedes A, Volvo V40’un bu sınıfta rakiplerini zorlaması bekleniyor. Yeni Audi A3, yeni Mercedes A Serisi ve Volvo V40, yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulurken, bu sınıfta asıl rekabetin 2013’te yaşanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Audi Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro, 2013’te orta premium sınıfta büyük bir rekabetin yaşanacağını belirterek, “Yeni modellerle bu sınıfın Türkiye’de daha büyüyeceğini öngörüyorum” dedi. Bottora, yeni A3’ün eylül ayı gibi Türkiye’de satışa sunulacağını belirterek şunları söyledi: “Yeni A3’ün 5 kapı yani Sportback versiyonu 2013 başında, bizim için büyük güç olacak yeni A3 sedan ise 2013 sonunda Türkiye’ye gelecek. Yeni A3 Sedan’la asıl gücümüzü ortaya koyacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!