Londra-Pekin Marmaray ile birleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Londra-Pekin Marmaray ile birleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2010 00:00

2013’te Marmaray’ın tamamlanacağını ve Londra’nın Pekin’e bağlanacağını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ulaşımda demiryolu önem kazanmaya başladı” dedi.

Başbakan Erdoğan, Kazan ilçesinde Ankara Lojistik Üssü ve Gümrük İdare Birimlerinin açılış törenine katıldı. Tesisin, 52 girişimcinin 100 milyon dolarlık yatırımı ile kurulduğuna dikkat çeken Erdoğan, “İnanıyorumki bu tesis sadece Türkiye’nin değil, doğu ile batı arasında, Asya ile Avrupa arasında bir taşımacılık merkezi unvanına sahip olacak” diye konuştu.

Marmaray devam ediyor

Ulaşımda demiryolunun önem kazandığına dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “Sadece TIR’larla lastikli sistemle değil, şimdi demiryolu ağı ile de bağlıyoruz. Boğaz’ı denizin altından geçmek suretiyle bu da halloluyor. Bunu raylı sistem ile mümkün hale getirmemiz hem Marmaray ile hem Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile Londra-Pekin arasındaki demiryolu ulaşımını kesintisiz hale getiriyoruz. Şu anda bir taraftan Kars-Tiflis-Bakü, bunun çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan da Marmaray, o da devam ediyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!