Güncelleme Tarihi:
İstanbul’u Heathrow Havaalanı’nın durumunu karşılaştırarak görmek için ziyaret ettiğini anlatan Johnson yazısında “Batı Londra’daki bazı evlerin çatılarındaki uydu antenleri ve ağır yağmur durumunda radar sistemleri olumsuz etkileniyor. Bu nedenle Heathrow Havaalanına gelen uçaklar, iniş-kalkış yapmakta zorlanıyor” ifadelerine yer verdi.
Alışveriş merkezi gibi
Heathrow havaalanının baştan beri kadersiz olduğunu anlatan Johnson şunları söyledi: “Yolcu akışı fazla olduğu için ilk günden beri yüzde 99 kapasiteyle çalışan Heathrow’un radikal bir değişikliğe ihtiyacı var. İngilizlerin hava taşımacılığına olan talebi önümüzdeki 30 yıl bolunca devam edecek. Hükümetin bu bölgede daha çok pist yapmaması gerçekten çok saçma. Yeşilköy’deki havalimanı bir Amerikan alışveriş merkezinden daha büyük ve bir ruhu var. Dış hatlar terminalindeki parlayan mermer zemin, uzun bir mesafe boyunca yayılan saatçiler, çikolata dükkanları ve mağazalar, güvenlik görevlilerinin koridorlar boyunca dolaşmak için neden Segway kullandıklarının en büyük kanıtı. Buranın dinamizmi beni gerçekten çok etkiledi.”
Türkiye’nin AB’ye ihtiyacı yok
İNGİLTERE ekonomisini toparlamaya çalışırken, kriz döneminde yüzde 11 oranında büyüyen Türkiye ekonomisine şaşırdığını anlatan Boris Johnson, “Yıllardır Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) girmesinin hem Türkiye hem de AB için iyi olup olmayacağını tartışıyoruz. Sadece İstanbul’daki büyümeye bakarak konuşursak, Türkler bu tartışmayı önemsemeden büyümeye devam ediyor. Zaten Türkiye hem iş hem de diğer alanlarda büyümeye devam ederken, neden AB kriterlerine ihtiyaç duysun” dedi.