A.A.
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 11:06
Limak Holding bünyesindeki Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Limkon Meyve Suyu Konsantre tesisinin yıllık cirosu 40 milyon lirayı aştı.
Tesis üretim Müdürü Şükrü Yılmaz, Nisan 2007'de temelini attıkları tesislerinin, 14 Mayıs 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen törenle hizmete açıldığını hatırlattı.
Yılmaz, yaklaşık 30 milyon avro yatırımla hayata geçirdikleri tesisin, son 12 yıldır meyve suyu sektörüne yapılan en büyük yatırım olma özelliği taşıdığını belirterek, her geçen gün büyümeye devam ettiklerini ifade etti.
Meyve suyu konsantresi, meyve püreleri ve püre konsantreleri ile önemli içecek markalarının ham madde tedarikçisi olduklarını anlatan Yılmaz, yıllık 120 bin ton üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydetti.
Yılmaz, üretimlerinin yüzde 70'ini Yeni Zelanda'dan Amerika ve Kanada'ya kadar geniş bir pazar yelpazesindeki 23 ülkeye ihraç ettiklerini bildirerek, şunları kaydetti:
“Yeni kurulmuş bir tesis olarak hızla büyüyoruz. Şu an ki ciromuz yaklaşık olarak 40 milyon lirayı aştı. Bunun yüzde 70'ini ihracat kalemi oluşturuyor. Kapasitemizin yüzde 90'ını kullanıyoruz. Bu yetmiyor yeni yatırımlar yapacağız. Amacımız konsantre üretiminde en büyük olmak.”
Yılmaz, Türkiye'nin en büyük konsantre meyve suyu üretim tesislerinden olan Limkon'un 13 bin metre karesi kapalı olmak üzere 40 bin metre kare alanda kurulu bulunduğunu belirterek, “Holding'in ilk gıda markası Limkon olarak birçok yatırım hedefimiz var. Önümüzdeki yıllarda organize ve Türkiye'nin ham madde yönünden stratejik diğer önemli bölgelerinde ikinci üretim tesisini kurmayı hedefliyoruz” dedi.
“KENDİ BAHÇELERİMİZİ KURACAĞIZ”
Yılmaz, gelecekte meyveleri kendi bahçelerinde üretmek istediklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Kendi bahçelerimizi kurmayı hedefliyoruz. Kendi şeftali, narenciye bahçelerimizi oluşturacağız. 12 kişilik bir mühendis ekibimiz var. Bahçeler yine bu bölgede olacak. Belirli bir bölgede şeftali, belirli bir bölgede limon, bir bölgede de narenciye yetişecek. Bu alanlar bölgeye 30 ile 60 kilometre mesafelerde olacak. Amacımız konsantre üretiminde en büyük olmak. Gıdanın ilerlediği, büyüyebildiği, kendi ayakları üzerinde durabildiğini net bir şekilde görebilmek önümüzü açıyor.”