Levi’s Türkiye yüzde yüz ‘yabancı’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Levi’s Türkiye yüzde yüz ‘yabancı’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2005 02:12

ABD’li jean devi Levi’s, Levi’s Türkiye’de yerli ortakları Boyner Holding, Orta Anadolu ve Denipa’nın yüzde 49’luk hissesini satın aldı. Ancak, Levi’s bu üç yerli ortağı ile olan üretim, dağıtım ve tedarik ilişkisini sürdürecek.

DÜNYANIN en büyük jean üreticilerinden biri olan Levi’s, Türkiye’de faaliyet gösteren ‘Levi’s İstanbul’ (LS İstanbul) şirketinde yer alan Boyner Holding, Orta Anadolu ve Denipa’nın yüzde 49’luk hissesini satın aldı. Bu yeni yapılanmayla Türkiye’deki tüm faaliyetler Levi’s’in kontrolüne geçerken, hisselerini satan Türk şirketler Levi’s için çalışmaya devam edecek.

KENDİ İŞİMİZE ODAKLANIRIZ:

Levi’s İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Alan Hed, Levi’s’in Türkiye’deki şirketin hisselerinin tamamını satın almaya karar verdiğini belirterek, ‘Böylelikle biz de jean giyiminde asıl uzmanlık alanımız olan, pazarlama ve satış faaliyetlerine odaklanabileceğiz. Bu gelişme eski ortaklarımızın da perakende satış, kumaş üretimi ve fason üretimi gibi kendi alanlarına odaklanmalarını sağlayacaktır’ dedi.

PAZARLAMA HIZ KAZANACAK:

Türkiye’nin kendileri için Avrupa’daki önemli pazarlardan biri olduğunu ve buradaki faaliyetlerini daha da büyütmeyi hedeflediklerini bildiren Alan Hed, Levi’s markalı jean giyim ürünlerinin bayilik sistemiyle pazarlama çalışmalarına devam edileceğini kaydetti. Levi’s İstanbul’un yüzde 51’i Levi’s’a, yüzde 49’u ise Boyner Holding, Karamancı Holding ve Dinapa’ya ait. Edindiğimiz bilgilere göre yüzde 49’luk hissenin dağılımı ise yüzde 17.5 Boyner Holding, yüzde 21.5 Karamancı Holding ve yüzde 10 Dinepa şeklinde oluşuyor.

ORTAKLIK DEVAM EDECEK:

Levi’s İstanbul’da ortaklık yapısının sona ermesine rağmen Levi’s eski ortakları ile ilişkilerini sürdürecek. Levi’s, Türkiye bayi ağındaki en büyük bayi ortağı Dinapa ile perakende satış, en büyük perakende ortağı Boyner Holding ile mağazalarının dağıtım kanalı olarak kullanılması, en büyük tedarikçi ortağı Karamancı Gruba bağlı olan Orta Anadolu’dan kumaş alımı ve Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden Dinateks ile fason üretim konusunda çalışmaya devam edecek. Levi’s, Çorlu Fabrikası yerel pazarın yanı sıra, Avrupa ve Ortadoğu’ya ihracat için üretime devam edecek. Levi’s İstanbul, Levi’s’ın Türkiye ve Ortadoğu’daki iş akışını Levi Strauss Asya Pasifik’e bağlı olarak yönetecek.

6 KITADA VAR:

Dünya çapında 100’den fazla ülkede, 6 kıtada faaliyet gösteren Levi’s, Levi’s, Dockers ve Levi Strauss Signature markaları altında erkek, kadın ve çocuk giyimine yönelik, jean, jean türü pantolonun yanı sıra takım elbise pantolonu, gömlek ve benzeri aksesuarları tasarlıyor ve pazarlıyor.

Boyner: Azınlıktık bizim için iyi oldu

BOYNER Holding Murahhas Azası Cem Boyner, Levi’s ile ortaklıklarının bitmesiyle ilgili olarak, ‘Levi’s uluslararası politikasını uygun bir karar aldı. Biz azınlık hissedar olduğumuz için zaten şirketin kontrolünde etkin değildik’ dedi. Bu yıl lisans anlaşmalarını da Levi’s ile biteceğini hatırlatan Boyner, ‘Bu nedenle hisse satışları, hem finansal anlamda, hem de işbirliğinin devam edecek olması sebebiyle, tüm tarafların kazandığı başarılı bir operasyon oldu.’ dedi. Ortaklığın hisse bazında bittiğini ancak iş alanında devem ettiğini kaydeden Boyner, ‘Biz Levi’s’ın en büyük perakende ortağıyız. Orta Anadolu en büyük tedarikçisi ve Denipa’da en büyük bayi ağı. Bu nedenle hisseler satıldı ama iş aynı şekilde devam edecek’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!