Kuzu Grup GYO halka arz ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Kuzu Grup GYO halka arz ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2023 07:00

TÜRKİYE’nin ve dünyanın önde gelen müteahhitlik ve gayrimenkul geliştirme şirketleri arasında bulunan, Kuzu Grup tarafından hayat geçirilen Kuzu Grup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi (Kuzu Grup GYO A.Ş.), halka arz oluyor.

Haberin Devamı

Kuzu Grup GYO’nun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arzı kapsamında 21-22-23 Ağustos tarihlerinde talep toplanacak. Tera Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda 20.76 TL fiyat üzerinden talep toplanacak. Kuzu Grup GYO, ‘KZGYO’ koduyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

1 MİLYAR LİRAYI AŞAN BÜYÜKLÜK

Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz edilen payların nominal değeri toplam 50 milyon TL olurken, halka arz büyüklüğü 1 milyar 38 milyon TL olarak hesaplandı. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 25 olacak. Şirket paylarının halka arzında yurt içi bireysel yatırımcılar, yurt içi kurumsal yatırımcılar ve yurt dışı kurumsal yatırımcılar talepte bulunabilecek. Halka arz edilecek toplam 50 milyon TL nominal değerli payların yüzde 55’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 25’i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara sunulacak. Kuzu Grup GYO halka arzı bireysele eşit dağıtım olarak gerçekleşecek. “Kuzu Grup GYO’nun halka arzı grubunuz için de bir kilometre taşı olacak” diyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, “Kuzu Grup GYO, ülkemize döviz kazandırıcı bir turizm GYO yatırımıdır. Ülkemizin güçlü olduğu turizm sektörünün önümüzdeki dönemde daha da büyük fırsatlar sunacağına inanıyor ve bu nedenle yatırımlarımız döviz getirici bu alanda yoğunlaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!