Kuş uçurtmuyor

Güncelleme Tarihi:

Kuş uçurtmuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 22:58

Güvenlik alanında çalışma yapan başarılı girişimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunlardan biri de ‘Eyedius’ oldu. Mevcut kameralara uygulanan yapay zekâ yazılımı sunan girişim, bölge ve sınırlarda insan ve araç tespiti, alan geçişlerinde ise yüz tanıma ve kimlik doğrulama yapabiliyor.

Haberin Devamı

YENİ teknolojilerin en çok kullanıldığı alanların başında güvenlik geliyor. Bu alan Türk girişimcilerin en çok yoğunlaştığı alanların başında. Gökhan Talat Tuna, Simay Danış ve Serdar Yılmaz tarafından kurulan ‘Eyedius’ adındaki girişim, yeni nesil güvenlik asistanı. Bunun için görüntü işleme ve yapay zekâ gibi teknolojileri kullandıklarını ifade eden Eyedius Kurucu Ortağı Simay Danış, “Bu sayede bölge ve sınırlarda insan ve araç tespiti, alan geçişlerin de ise yüz tanıma ve kimlik doğrulama yapabiliyoruz” dedi.

DUVARDAN ATLAYANI YAKALIYOR

Eyedius’un mevcut kameralarla entegre olarak çalışabildiğinin altını çizen Danış, “Mevcut teknolojik çözümlerin ya da insan kontrollü sistemlerin yetersiz kaldığı noktalarda, bünyesinde barındırdığı yapay zekâ teknolojisi ile pek olası senaryoyu, içinde bulunduğu duruma göre değerlendiriyor ve hızlı karar verme yeteneği sayesinde kullanıcılarını önceden uyararak, yön gösteriyor. Eyedius’un kolay kullanım özelliği ile kullanıcı dostu da olan ara yüzü ile seçilen bölgelerde, sınır duvarına tırmanan kişiden, havuzda tek başına yüzen çocuk tespitine; insan yoğunluk analizinden, yasaklı bölge kontrolüne kadar pek olası senaryoya göre güvenlik önlemi sağlayabiliyor. Eyedius teknolojisinin kullanıldığı bir alana giriş yapmak isteyen kişinin kimliği, yüz tanıma teknolojisiyle doğrulanabiliyor. Örneğin; bir konut, site sakini, “çocuğum eve giriş/çıkış yaptığında bana haber verilsin” şeklinde sisteme komut tanımlayabiliyor. Ayrıca güvenlik kameralarını kullanabilmesi sayesinde, görüntüleme işlemi için giriş yapan kişinin herhangi bir tanıma kutusuna yaklaşmasına gerek kalmıyor” dedi.

Haberin Devamı

Gelir modeline değinen Danış, şunları anlattı: “Eyedius, yıllık lisans kiralama modeli ile müşterilerine kolay ödeme seçenekleri sunabilmekte ve sürekli güncellenen teknolojisi ile hizmet verebilmektedir. Eyedius ürünü birçok farklı sektördeki son kullanıcıya alanında lider çözüm ortakları aracılığı ile ulaşmakta ve bunun yanı sıra müşterilerinin özel ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirebilmektedir.”

Haberin Devamı

BİRİNCİ OLDULAR

2017 yılı şubat ayında StartersHub girişimci hızlandırma programına katılarak 20 bin dolar erken aşama fonu aldıklarını söyleyen Danış, “Dört aylık dönemde hızlı büyüme gösterdik. İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang Start-Up Challenge 2017’de toplam 1.39 milyon TL yatırım ve ödül alarak birinci olduk. Etkinlik ödülleri açıklanırken toplam 12 kez sahneye çağırılarak hem sayı olarak, hem de miktar olarak en çok ödül ve yatırımı alan Eyedius için StartersHub 600 bin TL, Boğaziçi Ventures 600 bin TL, İTÜ ARI Teknokent 50 bin TL yatırım gerçekleştirirken, Yapı Kredi Teknoloji 30 bin TL, OİB 50 bin TL, ING Bank 60 bin TL hibe desteğinde bulundu. Ayrıca 480 bin TL değerinde Microsoft Bizspark+ Üyeliği Ödülü, 15 bin TL değerinde IBM Eğitim Ödülü ve HP Teknoloji Ödülü’nü de almaya hak kazandık” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!