Güncelleme Tarihi:
Piral, yaptığı yazılı açıklamada, piyasada düzenleyici ve destekleyici rol üstlenen ESK'nın, besicileri desteklemek ve tüketicilere de uygun fiyata ürünler ulaştırmak için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Türkiye'de kırmızı et ihtiyacının ağırlıklı olarak büyükbaş ürünlerden karşılandığını anımsatan Piral, yeni yılda küçükbaş etin daha fazla tüketilmesini hedefleyen Kurumun önceliğinin, toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi olduğunu kaydetti.
Kırmızı et ihtiyacını ESK'dan karşılayan pek çok kamu kurum ve kuruluşuyla 2015 yılı için yenilenen sözleşmelere dana etinin yanında koyun ve keçi etinin de eklendiğini bildiren Kasım Piral, "Kamu kurumları ile yaptığımız anlaşmalar sonucunda önümüzdeki dönemde koyun ve keçi eti satışlarımızı yüzde 20 artırmış olacağız. Ayrıca yeni yılda kurum mağazalarımızda da koyun, kuzu ve keçi eti satış miktarlarımızı yükselteceğiz, halkımıza uygun fiyata ve sağlıklı küçükbaş eti ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.