Kurban Bayramı kredisine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı kredisine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2013 01:34

Kurban Bayramı’nda ister tatile gidilsin, evde kalınsın, nakit ihtiyacının arttığı bir dönem olduğu kesin. Müşterilerin ihtiyaçlarını gözeterek ürün ve kampanyalarını hazırlayan bankalar da bu dönemdeki ihtiyaçlara yönelik kredi kampanyalarıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

KURBAN Bayramı’nı ister tatil için bir fırsat olarak değerlendirin, ister dost ve akraba ziyaretlerinde bulunun, masrafların oldukça arttığı bir dönem olduğu kesin. Hele bir de harcamalarınıza kışa hazırlık ve geçtiğimiz haftalarda açılan okulların masrafları eklendiğinde, tüketicinin nakit ihtiyacı giderek artıyor. İşte, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünler geliştirerek rekabette öne çıkmayı amaçlayan bankalar da bayram dönemlerinde tüketicinin karşısına yeni kampanyalarla çıkıyor. Dolayısıyla hem tüketici için hem de bankalar için son derece hareketli olan Kurban Bayramı öncesinde, çeşitli avantajlarla düzenlenip geliştirilmiş bayram kredileri hazır.

GELENEKSEL HALE GELDİ

Bankaların, bu yıl özellikle düşük faizli kredileri öne çıkıyor. Taksitlerin ertelenmesi ve vadelerin daha uzun bir sürece yayılması da yine tüketicilere cazip gelen kredi özellikleri. Bayrama özel hazırlanan kredilerin genelinde yüzde 1’in altında faizler söz konusu. Vadeler ise, 12 aydan başlayıp 60 aya kadar çıkabiliyor. Bayram kredilerinin bir diğer özelliği de, masrafsız veya düşük masraflı krediler olarak hazırlanmış olmaları. Tüketiciler de bayram sürecini bahane ederek, tüm yıla bakıldığında görece daha avantajlı kampanyaları kullanarak erteledikleri ihtiyaçalırını gidermeyi tercih ediyor. Bayram dönemlerinde artan kredi talebini değerlendirmeyi hedefleyen bankaların bugün artık birçoğu ‘geleneksel bayram’ kredisi kavramını kullanıyor.

Haberin Devamı

Ödeme erteleme fırsatı

KURBAN Bayramı kredi kampan-yalarında, hem kredi kartında hem de ihtiyaç kredilerinde taksit atlatma, ödeme erteleme gibi özellikler dikkat çekiyor. Bu yolla tüketicinin, ihtiyaçlarını bir an evvel gidermesi ve ödemeleri yaparken de elinin biraz daha rahatlatılması hedefleniyor. Bu bayrama özel hazırlanan kredilerde 2-3 aylık taksit atlatma imkanları ile ödemelerin 2014’te başlatıldığı görülüyor.

ODEABANK
Günde 3 TL’ye kredi


ODEABANK, müşterilerinin Kurban Bayramı’nı “Nakit Hazır” sürprizi ile kutluyor. Nakit ihtiyacını kolayca çözen kampanya, günde 3 TL’ye 3 bin TL, 5 TL’ye 5 bin TL kredi vererek, müşterilerine kolay ödeme seçenekleri sunuyor. “Nakit Hazır”da dosya masrafı ödenmiyor, belge, kefil gibi başvuru prosedürleri bulunmuyor. Geri ödemeleri 2014’te başlayan krediye mesaj atarak bile başvurulabiliyor. Bayram ve özel günlerde yapılan kampanyaların özellikle müşterilerin bu günler öncesinde doğan yüksek tutarlı harcamaları finanse etmek adına çok daha avantajlı olduğuna dikkat çeken Odeabank Bireysel Bankacılık-Kredi Kartları ve Bireysel Krediler Direktörü Betügül Toker, “Bankalar bu dönemlerde düşük faiz ve masraflı kampanyalar sunarak, müşterilerinin toplam kredi maliyetlerini düşürmelerine katkıda bulunur. Üstelik düşük taksitli ödeme seçenekleri, taksit erteleme gibi seçenekler sunarak, müşterilerine kredi ödemelerinde de büyük kolaylıklar sağlarlar” dedi.

Haberin Devamı

ÖDEMELER 2014’TE

Düşük faizli bayram kampanyaları özellikle, borç transferi yapmak isteyen müşterilerin faiz yükünü hafiflettiğini belirten Toker, bunun kredi ve kredi kartı borçlarını tek bir yerde toplayarak rahat rahat taksitlerini ödemlerine yardımcı olduğunu söyledi. Bayram kredilerini müşterilerinin yoğunlukla bu dönemde artan harcamalarını karşılamak için kullandıklarını kaydeden Toker, şunları anlattı: “Bayram kredilerinin tatil için de kullanıldığını gözlemlemekteyiz. Özellikle kredi kartı limitlerinin yetmediği yüksek tutarlı harcamalar için bireysel kredilerin sıkça kullanıldığını görmekteyiz. Odeabank olarak günde 3 TL’ye 3000 TL, 5 TL’ye 5000 TL kredi vererek, kolay ödeme seçenekleri sunuyoruz.’’

Haberin Devamı

TÜRKİYE FİNANS
Dosya masrafsız mortgage


TÜRKİYE Finans, bayramı kendi evinde geçirmek isteyenlere dosya masrafsız bayramlık mortgage kampanyasını sunuyor. Uygun kar oranları ve esnek ödeme planlarını bir araya getiren bu kampanyası ile Türkiye Finans, ev sahibi olmak isteyen herkese kolaylık sağlıyor.Türkiye Finans, kendi evine taşınmak isteyenleri ev sahibi yapmak için kampanyalarına Kurban Bayramı’nda da devam ediyor. Avantajlı kar oranları ve esnek ödeme planı ile 60 ay vadeye kadar finansman imkanından yararlanma fırsatı sunan Türkiye Finans, 25 Ekim’e kadar devam edecek kampanyada dosya masrafı alınmıyor ve bayramı yeni evinde geçirmek isteyenlere uygun koşullarla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Hayallerindeki eve taşınmak isteyenler için her bütçeye uygun seçenekler sunan Türkiye Finans, müşterilerine artan veya azalan taksitli mortgage olanağı sağlıyor. Ayrıca ara ödemeli ve ertelenebilen mortgage finansmanı ile esnek ödeme planı sunuyor. Türkiye Finans’ta yurt dışında yaşayan kişiler için geliştirilen gurbetçi mortgage finansmanı da bulunuyor.

Haberin Devamı

İŞ BANKASI
Yüzde 0.89’dan başlayan krediler

İŞ Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Murat Atalay, İş Bankası olarak yıllardır bayram kredisi verdiklerini belirterek, “Artık gelenekselleşen bayram kredilerimizle bu bayramda da nakde ihtiyaç duyanların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyoruz” dedi. Atalay, 22 Ekim’e kadar geçerli olan Geleneksel Bayram Kredisi kampanyası kapsamında müşterilerine yönelik fırsatları şöyle anlattı: “Serbest meslek sahipleri, tüm ücretli çalışanlar ile emekliler, aylık yüzde 0.89’dan başlayan faiz oranlarıyla 60 ay vadeye ve 35 bin TL’ye kadar cazip kredi seçeneklerinden yararlanabiliyor. Üstelik, İş Bankası nezdinde ek hesabı, kredi kartı ve en az bir adet otomatik fatura ödeme talimatı bulunan müşterilerimiz, kendilerine özel sunulan paketle kredi tahsis ücreti indiriminden yararlanabildikleri gibi, dileyen müşterilerimiz masrafsız kredi ile kredi tahsis ücreti ödemeden kredi kampanyamızı kullanabiliyor.

Haberin Devamı

BANK ASYA
8 yeni şubeden açılışa özel

BANK Asya, 1-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği Kurban Bayramı kampanyası ile harcamalarını AsyaCard ile yapan müşterilerine 100 TL’ye kadar AsyaPuan kazandıracak. AsyaCard’ın avantajlı kampanyası kapsamında, 100 TL’lik ikinci taksitli harcamayı yapan müşteriler 10 TL, üçüncü 100 TL’lik taksitli harcamayı yapan 50 TL, dördüncü 100 TL’lik taksitli harcamayı yapan müşteriler ise toplam 100 TL AsyaPuan kazanacak.
Bank Asya, 8 yeni şubesinin açılışını müşterilerine sunduğu özel tanışma fırsatlarıyla yapıyor. Bank Asya, 3 ay boyunca yeni şubelerinde tüketici ve KOBİ’lere özel oranlarda finansman desteği verecek. Bank Asya, bu şubelere özel tanışma fırsatları sunuyor. Bank Asya’nın yeni şubeleri için sunduğu özel avantajlar arasında KOBİ’lere özel oranlı finansman desteği, taşıt ve konut kredisi, katılım hesabına özel kâr payı ve cazip üye işyeri koşulları bulunuyor.

60 ay vade ve 60 TL’den başlayan uygun taksitler

AKBANK

TÜKETİCİLERİN ihtiyaçlarına en hızlı ve en kaliteli şekilde finansal çözüm geliştirmeyi amaçlayan Akbank, yaz tatil dönüşü okulların açılması ile ortaya çıkan nakit ihtiyaçlarına yönelik her bütçeye uygun yeni bir ihtiyaç kredisi kampanya başlattı. Avantajlı ihtiyaç kredisi kampanyasında, müşteriler 2. bin 500 TL için 60 TL’den başlayan taksitler ve “Kredini şimdi al ödemelerine 2014’de başla” seçeneği ile kredilerini kullanabiliyorlar. Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, düzenledikleri yeni kampanya ile müşterilerine bayram müjdesini erken getirdiklerini belirterek, “Her yıl olduğu gibi, yaz aylarının bitimi ve okulların açılması ile birlikte bireysel kredi taleplerinde belli bir artış ortaya çıkıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı da müşterilerin nakde olan ihtiyaçlarını artırıyor. Bu ihtiyaçlar paralelinde, müşterilerimize sonbaharın ilk ayında, çifte avantaj sunan farklı bir kampanya sunuyoruz” dedi. Akbank’ın söz konusu kampanyaile müşterilerine indirimli faiz oranları ve düşük kredi kullandırım ücreti ile kredi teklifi sunduklarını belirterek, şöyle devam etti: “Diğer yandan, nakit ihtiyaçlarının yılbaşına kadar daha yoğun olacağını bildiğimiz için taksit ödemelerini 2014 yılına kadar erteleme fırsatı veriyoruz. Bu fırsattan, tüm Akbanklı müşterilerimiz faydalanabiliyor. Henüz bankamız ile tanışmamış potansiyel müşterilerimizi ise, bu kampanya ile bankamızla tanışmaya davet ediyoruz.” Kampanyada, her aileye uygun finansal çözümler sunmayı hedeflediklerini kaydeden Tözge, şu bilgileri verdi: “Kampanyada taksitler, 2 bin500 TL 60 ay vade için sadece 60 TL’den başlıyor. Daha yüksek tutarda kredi ihtiyacı olan müşterilerimiz için de kampanya üst sınırını 75 bin TL’ye kadar yükselttik. Hedefimiz, müşterilerimize finansal hizmet dünyasında en uygun, en basit ve kolay çözümleri sunarak Akbank’ın farkını ve gücünü hissettirmek.” Akbank İhtiyaç Kredisi kampanyasından yararlanmak isteyen tüketiciler, tüm Akbank şubeleri ile Akbank Cep Şubesi, smsKredi ve internet adresinden de başvurabilirler.

DENİZBANK
Bayramda taksit ‘atlatma’

DENİZBANK’ın Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, müşterilerin özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarında harcamaların arttığına dikkat çekerek, “Müşterilerimizin taksitlerini öteleme, yani bayram aylarında taksit ödememe eğiliminde olmalarından yola çıkarak bayramlarda ödemesiz bir kredi modelini “Bayramlarda Ödemesiz Kredi” yi geliştirdik. Bu sayede, örneğin 5 yıl vadeli kredi alan bir müşterimizin, vade başlangıcında bayramlarda taksit ödememe alternatifini seçtiği takdirde, 2018 yılına kadar bayramların denk geldiği aylarda taksit atlatma, böylelikle borç yükünü bayram aylarında hafifletme olanağına sahip oluyor. Üstelik Kurban Bayramına özel hazırladığımız kampanyamızda kredilerimizi müşterilerimize dosya masrafsız olarak kullandırıyoruz” bilgisini verdi. 60 aya varan vadeler ve Kurban Bayramı’na ayına özel dosya masrafsız sunulan kesin onaylı krediler için mesaj atma ve internet üzerinden başvurma alternatifleri de bulunuyor.

ING BANK
0.37’den başlayan oranlar

ING Bank, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde acil ihtiyaçlar için çeşitli kredi fırsatları sunuyor. ING, nakit ihtiyacı olan müşterilere 9 TL dosya masrafı ödeyerek, 99 TL’den başlayan taksitlerle 7 bin TL’ye kadar olan kredi ihtiyaçlarını kendileri için en uygun ödeme seçeneği ile kullandırıyor. Kampanya kapsamında 5 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyacını ise, yüzde 0.37 faiz oranı ile karşılama imkanı sunuyor. ING Bank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, müşterinin ihtiyaçlarını detaylıca analiz edip, ona göre ürün geliştirmeye önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Kurban Bayramı’nın okulların yeni açıldığı sonbahar dönemine denk gelmesi hem de uzun bir tatil fırsatı yaratmasından dolayı müşterilerimizin bu dönemde nakit ihtiyaçlarının çoğunlukla okul ve tatil harcamalarına yönelik olacağı görüşündeyiz. Bu nedenle bu dönemde müşterilerimizin nakit ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak farklı tutar ve ödeme seçeneklerini içeren kredi paketleri hazırladık.” ING’nin müşteri odaklılık prensibiyle hareket ettiğini hatırlatan Uygun, “Nakit ihtiyaçlarının arttığı dönemlerde de müşterilerimizin yanında olarak ödeme kolaylığı sunan, düşük faizli ve düşük masraflı avantajlı kredi ürünleri hazırlıyoruz. ” diye konuştu.

HALKBANK
Taksitlerde 2 ay erteleme

HALKBANK’ın bu yıl 17’incisini düzenledikleri ‘Erken Gelen Bayram’ kampanyasının artık gelenekselleştiğini söyleyen, Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı İmamoğlu, harcamaların artış gösterdiği bayram gibi özel günlere yönelik düzenledikleri kampanyalarla müşterilerine nefes alma imkânı yarattıklarını söyledi. Sektörün geneline bakıldığında normal dönemlerdeki kampanyalardan farklı olarak bayram kredisi konsepti adı altında düzenlenen kampanyalarda tüketicilere ekstra imkânlar sunulduğunu belirten İmamoğlu, şu bilgileri verdi: “Erken Gelen Bayram Kredisi kampanyamız kapsamında azami 3 bin TL tutarındaki krediler 9 ay vadeli olarak, sıfır faiz avantajı ve 199 TL ilave peşin komisyon ile sunuluyor. Daha uzun vadeli kredi ihtiyacı olanlar ise yüzde 0.99 faiz oranı ve 9 TL dosya masrafı avantajından yararlanarak 10 bin TL’ye kadar kredi kullanabiliyor. Masrafların artış gösterdiği bu dönemde dileyen müşterilerimiz için kredi borcunun ilk taksitini 2 ay erteleme imkânı da sunuluyor.” İmamoğlu, harcamaların artış gösterdiği bayram öncesi dönemlerde, müşterilerin bayram kredisi gibi avantajlar sunan farklılaştırılmış kredi kampanyalarına daha fazla ilgi gösterdiğini belirterek, bu kapsamdaki kampanyalarda yüzde 26’lık bir talep artış olduğunu söyledi.

FİNANSBANK
Günde 4 TL’ye kredi

‘BİZCE Mümkün’ yaklaşımı ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Finansbank, Kurban Bayramı’nda hem bireysel müşteriler, hem de KOBİ’ler için hazırladığı cazip kredi seçenekleri ile bayram bereketini katlıyor.
‘Artan Taksitli Kredi’ ürünü ile bireysel müşteriler, bayrama özel günde 2 TL’den başlayan taksitlerle 5 bin TL ya da günde 4 TL’den başlayan taksitlerle 10 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi kullanabilirken, KOBİ’leri de unutmayan Finansbank yüzde 0.99 cazip faiz oranıyla esnafın da yüzünü güldürmeyi hedefliyor.
Finansbank bayram öncesi bireysel tüketicilere yönelik hem ihtiyaçların rahatça karşılanabilmesi, hem de bütçelerinin olumsuz etkilenmemesi için ilk yıl taksit tutarları çok düşük olan ‘Artan Taksitli Kredi’ ürününü hayata geçirdi. Bu krediyi kullanan müşteriler isterlerse ödemeye üç ay sonra başlayabilecek. Günde 2 TL’den başlayan taksitlerle 5 bin TL veya günde 4 TL’den başlayan taksitlerle 10 bin TL ihtiyaç kredisi olanakları sağlayan Finansbank, bayramda müşterilerinin nakit ihtiyaçlarına müşteri dostu çözümler sunuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!