Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2010 00:00
Türk mutfağında hiç yeri olmayan kurbağa, Avrupa’ya gerçekleşen ihracatla Türkiye’ye yılda 5 milyon doların üzerinde döviz girdisi sağlıyor.
Sasu Su ve Tarım Ürünleri Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alican Yamanyılmaz, salyangoz, ahtapot, midye, balık, ıstakoz,
yengeç, kalamar ve işkembenin yanında başta Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesine yılda 500 ton kurbağa ihracatı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yamanyılmaz, kurbağanın ihracatından Türkiye’nin yılda 5 milyon doların üzerinde
döviz girdisi sağladığını belirterek, şunları söyledi: “Kurbağaya talep çok fazla. Ne kadar toplayabilirsek o kadarını satıyoruz. Pazar sıkıntısı hiç yok. Adana’nın yanı sıra Bandırma’dan da kurbağa toplatıyoruz. Yaz mevsiminde kilosunu 5 TL’den temin ettiğimiz kurbağa, havalar soğuyunca 12 liraya yükseldi. Yurt içindeki alımlarımız yeterli olmadığından Suriye’de kurduğumuz fabrika aracılığıyla bu ülkenin kurbağalarını da satın alıyoruz.”