Güncelleme Tarihi:
Başımıza hangi felaket gelirse gelsin piyasa ekonomisi olduğumuzu bir kenarı bırakamayacağımıza dikkat çeken Şimşek, “Başınıza ne geldiğinden çok ne tepki verdiğiniz çok daha önemlidir. Ne olursa olsun, başımıza ne gelirse gelsin dışa açık ekonomi olduğumuzu unutmayacağız. Piyasa ekonomisi olduğumuzu ve bunun Türkiye’nin menfaatine olduğunu bir kenara bırakamayız. Biz uluslararası normlara uygun bir politika çerçevecesinde yolumuza devam etmek zorundayız. Kurala dayalı bir ekonomik yapıdan uzaklaşamayız. Uzaklaşırsak sorun o zaman olur. O nedenle Avrupa Birliği ile entegrasyon çok önemli. Bunu hep söyledim söylemeye de devam edeceğim. Biz AB ile birlikte tüketici haklarını, inovasyon keşfettik, rekabeti hissettik, aştık, başardık” diye konuştu.
DIŞARIYA BİR ŞEYLER SATIN
MÜSİAD üyelerine seslenen Şimşek, iç pazar odaklı büyümenin sürdürülebilir olmadığını belirtti ve “Ne yaparsanız yapın mutlaka dışarıya bir şeyler satın. İç pazarda kâr marjı yüksek, talep güçlü burada yola devam edelim denilmemeli. Cari açığa dayalı büyüme modeli gitmiyor” dedi. Türkiye’nin son yıllarda atlattığı badireleri sırayan Şimşek, “Türkiye gerçekten çok boyutlu büyük şoklar yaşadı, bu şoklara karşı büyük dirençler gösterdi. Bu ancak temeller sağlam olursa mümkündür. Kısa vadede önümüzde bir belirsizlik var, onu aşar aşmaz bence Türkiye tekrar bir çıkışa hazır, tekrar güçlü bir büyüme dönemine girilebilir. Evet piyasalarda oynaklık yüksek, evet gelişmekte olan ülkelerden küresel sermaye çıkışı söz konusu ama bu yeni bir şey değil. Kısmi olarak belki de 2017’de de devam edecek bir süreç ama kötümser olmayın, temeller sağlam inşallah bunları hep birlikte aşacağız” diye konuştu.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise üyeleri arasında yapılan ankete değinerek, “2017 yılında ekonominin daha iyi olmasını bekleyenlerin oranının yüzde 48 olduğunu ifade etti. Sonuç olarak Türkiye ekonomisinde yeni bir hikaye ihtiyacı bulunuyor” dedi.
MÜSİAD MERKEZİ 8 AY SONRA HAZIR
TEMELİ atılan MÜSİAD’ın Yeni Merkez Kompleksi ile ilgili de bilgi veren Nail Olpak, mevcut ve gelecek ihtiyaçları karşılayacak yeni merkez kompleksinin doğal, uzun ömürlü ve geri dönüşümlü malzemelerle inşa edileceğini söyledi. 14 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde 5 katı toprak üstünde, 3 katı da yer altında olmak üzere 8 katlı olarak inşa edilecek olan komplekste kütüphane, kapalı ve açık otopark, 800 metrekarelik, gerektiğinde bölünebilen bir konferans salonu, irili ufaklı 15 toplantı salonu ve mescit gibi birçok alan bulunacak. MAPA İnşaat tarafından gerçekleştirilecek inşaatın 8 ay sonra tamamlanması ve açılışının yapılması planlanıyor.