Kumaşta ‘Zorlu’ kavga

Güncelleme Tarihi:

Kumaşta ‘Zorlu’ kavga
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

KANAPE Dekorasyon ve Kanateks firmalarının sahibi iki kardeş, Zeki Rıza Zorlu ile Fehmi Zorlu, bu yıl işlerini ayırdılar. Bu sırada, aralarında ‘Andrew Martin kumaşlarını Zeki Zorlu’nun şirketi getirecek' anlaşması imzaladılar. Ancak, Fehmi Zorlu, bu anlaşmaya uymayıp, ‘Andrew Martin’i getiriyoruz' duyurusu yaptı. Bu duyuru, iki kardeşi mahkemelik etti.

FENERBAHÇE Spor Kulübü kurucularından ve eski Fenerbahçeli futbolcu Zeki Rıza Sporel'in torunları Zeki Rıza Zorlu ve Fehmi Zorlu kardeşler arasında kumaş kavgası çıktı. Andrew Martin kumaşları yüzünden iki kardeş mahkemelik oldu. Kanape Dekorasyon ve Kanateks firmalarının sahibi olan iki kardeş aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu 1999 yılında işlerini ayırdılar. Anlaşmaya göre, Kanape Dekorasyon Zeki Zorlu'nun, Kumaş Deposu-Kanateks ise Fehmi Zorlu'nun oldu. Kanape Dekorasyon yetkilileri, Şubat 1999 yılında bir protokol imzalandığını ve Fehmi Zorlu'nun bu protokolle, beş yıl süreyle Kanape Dekorasyon'un hiç bir firmasıyla iş yapmamayı da kabul ettiği belirtiyorlar.

Protokole göre, Fehmi Zorlu'nun sahibi olduğu Kanateks, sadece Maytex'in temsilciliğini yürütecek ve kalan diğer firmaların (Andrew Martin, Chase Erwin, Dedar, Boussac Fadini, Luciano Marcato, Thomas Dare, Sur Canape, Fabricut, Blue Home, Omexco, Society) temsilciliği sadece Kanape'ye ait olacak ve Kanateks 5 yıl süreyle bu firmalarla ticari faaliyette bulunmayacak.

Ancak Fehmi Zorlu'nun sahibi olduğu Kanateks, bir süre sonra Kanape'nin çalıştığı Andrew Martin ürünlerini Türkiye'ye getireceğini ve yakın zamanda Andrew Martin mağazasını İstanbul'da açacağını duyurdu. Zeki Zorlu'ya ait Kanape Dekorasyon firması Andrew Martin'in Türkiye'deki tek ithalatçısı olduğunu ve Kanateks'in Andrew Martin ürünlerini ithal etme yetkisinin olmadığını söylemesi üzerine, iki kardeş arasındaki Andrew Martin kavgası iyice büyüdü.

ANDREW MARTİN ŞAŞIRDI

İstanbul'da mağaza açmaya karar veren ünlü Andrew Martin firması ise, iki kardeş arasında kaldı. Sorunlardan habersiz olan firma, şimdi mağaza açmak için iki kardeşin uzlaşmasını bekliyor.

Fehmi ve Zeki Zorlu kardeşler, 1986 yılında kurdukları Kanape Dekorasyon firması ile otel projelerine yönelik hizmet vermeye başladılar. 1992'de İstanbul Teşvikiye'de açtıkları mağazada, ithal kumaş ve duvar kağıtlarını da satışa sunan Zorlu kardeşler, kısa zamanda 6'sı İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 12 bayiliğe ulaştı. 1998 yılında Kanateks adlı ayrı bir şirket kuran ve Kumaş Deposu adlı bir mağaza açan Zeki Rıza ve Fehmi Zorlu kardeşler hem Kumaş Deposu'nun hem de Kanape'nin sahibiydiler. Ancak anlaşmazlık sonucu iki kardeş işlerini ayırdı. İki kardeş de aynı firmalarla çalışmaya başlayınca aralarındaki anlaşmazlık da iyice büyüdü.

Kanateks'in ise Andrew Martin ürünlerini mağazasında satıp satamayacağı belli olmazken, Kanape Dekorasyon halen bu firmayla çalışmalarını sürdürüyor.

Kanape Dekorasyon'un ithal ettiği ürünler arasında; her mekana uygulanabilecek özellikte ve 30 bin çeşit döşemelik ve perdelik kumaş, otel projelerine yönelik yanmaz ve leke tutmaz özellikte perdelik kumaşlar, özel desenlerde ve yurtdışında dokutulan kumaşlar yanında, Vinyl ve yanmaz özellikte duvar kağıtları, Bambu Duvar kağıtları, hasır duvar kağıtları bulunuyor. Kanape Dekorasyon mağazasında balo salonları ve restoranlar için değişik model ve renkte masa ve iskemleler, ithal halı ve ponolardan ithal kordon, şerit, püsküle kadar bir çok dekoratif ürün bulmak mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!