Kuluçka Merkezi kurdu, yaratıcı fikirlere destek kapısını açtı

Güncelleme Tarihi:

Kuluçka Merkezi kurdu, yaratıcı fikirlere destek kapısını açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 00:00

Avea, yaratıcı fikri olan küçük girişimcileri desteklemek için ‘Kuluçka Merkezi’ kurdu. Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, İstanbul Ümraniye’deki Ar-Ge Merkezi’nde kurdukları Kuluçka Merkezi’yle telekom ve bilişim teknolojileri alanında projesi olan şirketlere mekan ve altyapı desteği sağlayacaklarını açıkladı.

AVEA, kurduğu ‘Kuluçka Merkezi’yle küçük girişimcilerin yaratıcı fikirlerinin kaybolmasını önleyecek. Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde Kuluçka Merkezi’ni tanıtan Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, “Bilişim teknolojilerine yılda 100 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıyoruz. İstanbul Ümraniye’deki Ar-Ge Merkez’inde kurulan Kuluçka Merkezi’yle telekom ve BT alanında projesi olan şirketlere altyapı desteği sağlayacağız” dedi.

Ticari amaç gütmüyor

Erkan Akdemir, şu bilgileri verdi: “Girişimci şirketlerin yaratıcı fikirlerini destekleyeceğiz. Yurtiçi ve yurtdışından Türk girişimcilere açığız. Buradaki şirketlerin geliştirdikleri projeyi beraber pazarlama imkanı da sunacağız. Zaten Tük Telekom Grup şirketlerinde hepsini kullanma şansı vereceğiz. Sadece biz yılda 100 milyon TL BT’ye yatırıyoruz. Grup şirketlerinin bütçeleriyle bu rakam beş katına çıkar. Türkiye’de bilgi teknolojileri sektörü telekoma göre daha küçük kalıyor. Ciddi finansal desteğe ihtiyaçları var. İnsan kaynağında da sıkıntı yaşıyorlar. Ancak iyi ürünler geliştiriyorlar. İkisini nasıl yan yana getirebiliriz diye baktık ve böyle bir fikir doğdu. Mobil test alanımız çok gelişmiş durumda. Bu projede ticari amaç gütmüyoruz.”

En az 5 proje
/images/100/0x0/55ea1173f018fbb8f86953f8


İstanbul Ümraniye’de bu yılki bütçesinin 35 milyon dolar olan Avea Ar-Ge Merkezi’nde yeni çalışmalar yaptıklarını anlatan Avea Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu, şunları anlattı: “Projeye sadece bilişim ve iletişim firmaları başvurabiliyor. İlk yıl için 5 ana alanda girişimci alınacak ve en az 5 proje desteklenecek. Proje her ülkeden Türk girişimcilere açık. Stratejik projelere zamanla finansal destek de de verilecek. Kuluçka Merkezi başvuruları yıl boyunca www.avealabs.com’dan yapılabilecek. Başvurular mart ve eylül olmak üzere yılda iki kez değerlendirilecek. Ürünler Avea shoplarda sergilenecek. Yeni projelerin Oger Telecom’dan yurtdışında kullanma fırsatları çıkacak.”

Samsung, Galaxy II’yi çıkardı

SAMSUNG, Android cihaz portföyüne kongrede yenilerini ekledi. Cep telefonu tarafında Galaxy S II’yi tanıttı. Cihaz 4.3 inçlik süper Amoled ekrana sahip. Önceki Galaxy S 10 milimetre iken şu anki 8.5 milimetre boyuta sahip. Samsung aynı zamanda Galaxy Tab 10.1’i de lanse etti. Önceki tableti yedi inçlik ekrana sahipken yenisi 10.1 inç’e çıktı. Yeni cihaz işletim sistemi olarak Honeycomb kullanıyor.

Twitter, dil seçenekleri arasına Türkçe’yi alıyor

SOSYAL medyada en çok ilgi çeken mikro blog sitesi Twitter, dil seçenekleri arasına Türkçe’yi de ekleyeceğini duyurdu. Mobil Dünya Kongresi’nde konuşan Twitter CEO’su Dick Costolo, çeviri platformunun kullanıcılara tweet’lerini yerel dillerde de kullanma şansı vereceğini aktaran Costolo, “Bu platform ilk olarak Türkçe, Rusça ve Endonezcayı destekleyecek. Tweet’lerin yüzde 40’ı mobilden gönderiliyor. Saniyede en çok tweet rekoru Japonya’da kırıldı. Yılbaşında Japonlar saniyede 6 bin tweet attı. Amerika’da bir tv programı sırasında da saniyede 4 bin tweet atıldı” dedi. Facebook veya Google tarafından satın alınacakları haberlerini de yorumlayan Costolo, “Bunlar sadece söylenti” mesajı verdi.

Türklerden çok şey öğrendik

ALTI ay önce Paul Doany’nin yerine Türk Telekom Grup CEO’su olarak atanan Mısır asıllı Hakan Kanafani, “Bugünler benim için özel ve duygusal günler. Kendi ülkemdeki protesto gösterilerinde ellerinde Türk bayrakları olan Mısırlıları görmekten büyük gurur duyuyorum. Biz, bu büyük ulus Türkiye’den çok şey öğrendik” dedi. Kuluçka Merkezi projesine ticari değil bir sorumluluk projesi olarak baktıklarını da belirten Kanafani, “Bu ticari bir proje değil, bir ürünü fikri olan şirket istediği gibi kullanabilir, başkalarına satabilir. Dışarıdan alınan makinelerin entegrasyonunun da Türkiye’de, Türk mühendisler tarafından yapılmasını istiyoruz. Bu artık yapılıyor. Türkçe yazılımlar yazıyorlar ve dünyada çok önemli bir sektörde Türk liderliğinin olduğunu görüyoruz” dedi.

Vodafone: Türkiye’de mobil data geliri yüzde 40 arttı

TÜRKİYE’deki operasyonlarını değerlen-diren Vodafone CEO’su Vittorio Colao, şu bilgileri verdi: “Türkiye’deki operasyonlar ve Türkiye’deki uygulamalar örnek oluyor. Türkiye, Hindistan ve Güney Afrika’da mobil data gelirlerinde yüzde 40’ları bulan ciddi artışlar var. Önceki yıllarda insanlar ücretsiz müzik ve video indirme, içerik için ücret ödemek istememe eğilimindeydi. Şimdi gelecek çok daha iyi. Tüketiciler, içerik ve uygulamalar için para ödemeye hazırlar. Çok sayıda uygulama indiriyor, müzik, video için para ödüyorlar. Mobil iletişim aracılığıyla geliştirilen yeni hizmetler arasında telefonla görüşme sırasında canlı video ve medya dökümanlarının paylaşılması gibi uygulamalar var. Yenilikçi hizmetler arasında Türkiye’de de işbirliği çalışmaları yaptığımız, mobil cüzdan uygulamaları bulunuyor.”

Cep telefonları da üçüncü boyuta geçti

LG’nin merakla beklenen üç boyutlu cep telefonu Optimus 3D, MWC’de tanıtıldı. Çift çekirdekli yapısı olan cep’teki ilk 3D platformu 3D içeriğin görüntülenmesi, kaydedilmesini sağlıyor. LG Optimus 3D dünyanın ilk üç boyutlu ekrana sahip akıllı telefonu oldu. Üç boyutlu ekranı olan telefonu kullanmak için 3D gözlüğe gerek yok. Android işletim sistemini kullanıyor. LG Optimus 3D, yılın ikinci çeyreğinde Avrupa’dan başlayarak dünyada pazara sunulacak. LG Mobil CEO’su Jong-seok Park, “Akıllı telefonlar 2011 yılında çift çekirdekli işlemci ve LTE’yle değişime uğrayacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!