A.A.
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 15:11
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, “Microsoft'un yenilikçi teknolojileriyle desteklediği ve Türkiye'yle birlikte tüm dünyada hizmet vermeye başlayacak 30. Yazılım Hizmetler kuluçka merkezi ile yeni bir dönemi başlatıyoruz” dedi.
Çağlayan Arkan, Anadolu Grubu'nun bilişim şirketi Anadolu Bilişim Hizmetleri (ABH) ve Microsoft'un dünya çapında önemli bir anlaşmaya imza attığını belirtti.
Microsoft dünyada sadece 30 veri merkezi ile yaptığı Software Services (Yazılım Hizmetler) Incubation Center iş ortaklığını Türkiye'de ABH ile gerçekleştirmeye karar verdiğini dile getiren Arkan, artık firmaların yazılım lisansını satın alarak kullanma zorunluluğunun ortadan kalktığını söyledi.
Arkan, ABH ile Türkiye'de ilk kez başlattıkları Software Services (Yazılım Hizmetler) Incubation Center programının Microsoft Yazılım artı Hizmetler vizyonunu gerçekleştirmek açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
'Microsoft'un yenilikçi teknolojileriyle desteklediği ve Türkiye ile birlikte tüm dünyada hizmet vermeye başlayacak 30. Yazılım Hizmetler kuluçka merkezi ile yeni bir dönemi başlatıyoruz. İçinde bulunduğumuz koşullarda
KOBİ'lere çok sayıda avantaj sunan yeni iş modelimizi, entegrasyon projelerinde güçlü bir deneyimi bulunan ABH ile başlatmış olmaktan mutluyuz.
Yerel yazılım ekonomisini geliştirmek için gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızın bir uzantısı olan bu merkezlerin sayısını zaman içinde arttırmayı planlıyoruz. Bu yeni iş modelimiz Türkiye'deki ekosistemimize de bir açılım getirecektir.”
KULLANIDIĞIN KADAR ÖDEAnadolu Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Tayyar Bacak ise “kullandığın kadar öde” yöntemiyle yazılımları kiralayabilecek olan firmaların, bu uygulama sayesinde ekonomik krizde büyük bir avantaj elde ederek bilişim sistemlerine sahip olacaklarını söyledi.
Bacak, Türkiye'de kiralanabilecek yazılımların oluşabilmesi için ABH, Microsoft'un çözüm ortaklarına Software Services (Yazılım Hizmetler) Incubation Center şapkası ile teknoloji ve danışmanlık konularında destek vereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Bu sayede özellikle bu ekonomik kriz ortamında firmalar istedikleri bilişim kaynaklarına kolaylıkla ulaşabilecekler. Teknoloji kullanmak isteyen, teknoloji ihtiyacı içerisinde olan firmalar bundan böyle bu konuda yatırım ve insan kaynağı bulmakta zorluk yaşamayacaklar.
Çünkü bu servisi Software Services (Yazılım Hizmetler) Incubation Center anlaşması sayesinde kiralayabilecekler. İş ortaklığımız sayesinde firmalar teknolojik ihtiyaçlarını ertelemek veya iptal etmek gibi bir durumda kalmayacaklar.
Her koşulda teknolojiyi işlerinin en önemli parçası yaparak iş verimliliklerini arttıracak ve iş kalitelerini koruyabilecekler. Gittikçe sıkıntısını hissettiren ekonomik kriz döneminde bu tarz hizmetlerin önemi daha da fazla açığa çıkıyor. Özellikle dönemsel çalışan küçük ve orta ölçekli firmalar için bu servisin cazibesi tartışılamaz.”
Incubation Center programı sayesinde kullandığın kadar öde yazılım çözümlerinin artacağını ifade eden Bacak, KOBİ'lerin, elektrik ya da telefon hizmetlerinden nasıl faydalanılıyorsa, bilişimden de kullandığın kadar öde yaklaşımıyla bir hizmet alma imkanına sahip olacaklarını belirtti.
7,5 MİLYAR DOLARLIK BİLİŞİM PAZARITayyar Bacak, ABH'nin 2008 yılı cirosunun 20 milyon
dolar civarında gerçekletiğini ve bu cironun yüzde 95'inin yazılım ve hizmetlerden oluştuğunu bildirdi.
Türkiye'de telekom hariç 7,5 milyar dolarlık bir bilişim pazarı olduğunu dile getiren Bacak, “Bu pazarın yüzde 80'ini donanım, yüzde 20'sini ise yazılım ve hizmetler oluşturuyor. Ama ABD'ye baktığımızda bunun tam tersi olduğunu görüyoruz. Buradan da şu sonucu çıkartabiliriz. Türkiye'deki şirketler bilişime yatırdığı paranın karşılığını batılı şirketlerden daha az alıyor” diye konuştu.