Güncelleme Tarihi:
Türk tiyatrosunun duayen ismi Ali Poyrazoğlu, kukla ve maskelere olan merakıyla tanınıyor. Poyrazoğlu’nun yıllardır biriktirdiği, birçok farklı kültüre ait kukla ve maskeleri Akasya 1.kat Doğu Koridoru’nda yer alan özel alanda gerçekleşecek sergide yer alacak. Ayrıca ünlü tiyatrocu 20 Ocak-5 Şubat 2017 tarihleri arasında altı farklı günde 3 seans olarak düzenlenecek yaratıcılık atölyesinde 8-13 yaş arasındaki çocuklarla bir araya gelecek.
Ali Poyrazoğlu’na göre kukla atölyeleri çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiriyor. Diğer drama atölyelerinden farklı olarak kuklalarla yapılan tiyatro atölyelerinde çocuklar ellerine taktıkları kuklayla bir karakter yaratıyor ve onun üzerinden bir öykü anlatmaya çalışıyor. Hayal güçlerini kullanan çocuklar yaratıcılıklarını geliştiriyor ve sınırların dışında düşünmeyi öğrenebiliyor. Kukla yaparak edindikleri el becerisi de cabası…
‘HAYAT BİR MASKELİ BALO’
Uzun yıllardır kukla maske biriktirdiği bilinen ünlü tiyatrocu bu merakının çocuk yaşta başladığını, “Daha beş yaşındayken evde kukla tiyatrosu kurmuştum. Kuklalar ve maskeler yaparak oyunlar sergilemeye başladım. Sonra ilerleterek konservatuarda okurken bu işin ne kadar önemli olduğunu eski Yunan tiyatrosunda maskelerle başladığını, kuklanın ilkel zamanlardan beri kullanılan bir anlatım aracı olduğunu öğrendim. Sonra yıllar geçince anladım ki kuklalar ve maskeler düşler âleminin başrol oyuncularıdır” diyerek anlatıyor. Hayatı bir maskeli baloya benzeten Ali Poyrazoğlu, hepimizin zaman zaman görünmeyen maskeler taktığını, kukla ve maskelerin hayatın gerçeklerini tiyatroya yansıttığını söylüyor.