Krizden korkan Mısır Türk yöneticilere emanet

Güncelleme Tarihi:

Krizden korkan Mısır Türk yöneticilere emanet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 13:01

Halk ayaklanmasının ardından kriz korkusunun üst düzeyde yaşandığı Mısır'da, uluslararası şirketlerde yöneticilik yapan Türkler, kriz tecrübelerinden dolayı şirketlerinin sorunlu dönemi kayıpsız atlatacağı inancını taşıyorlar.

Haberin Devamı

Mısır Savunma Bakan Yardımcısı Mahmut Nasır ülkedeki yabancı yatırımların  sıfır düzeyine indiğini, fakirliğin ise yüzde 70 düzeyine ulaştığını belirterek  "ekonomik çöküş" uyarısı yapmıştı.

YILLIK 13 MİLYAR DOLAR KAYIP

30 yıllık Mübarek rejiminin devrilmesi sürecinde yaşanan olaylardan  dolayı Mısır'ın en büyük gelir kalemlerinden biri sayılan turizm gerilemiş ve  yıllık 13 milyar dolar civarındaki turizm gelirleri sıfırlanmıştı.

Halk ayaklanmasının 40 milyon dolarlık bir kayba yol açtığı Mısır, bütçe  açığını kapatabilmek, yeni yatırım programları uygulayabilmek ve toparlanmak için  uluslararası finans desteğine ihtiyaç duyuyor.

Mısır ekonomisinde yaşanan bu çalkantılar, son dönemde ülkede faaliyet  gösteren yerel ve uluslararası şirketlerde krizi bilen ve idare edebilecek  yönetici profilini ön plana çıkardı.

Haberin Devamı

5'İ CEO, 100 YÖNETİCİ

Mısır'da faaliyet gösteren uluslararası şirketlerde 5'i CEO pozisyonunda  olmak üzere 100 kadar Türk yönetici çalışıyor. Kriz beklentisi Türk yöneticileri  korkutmuyor; çünkü aşağı yukarı hepsinin kriz tecrübesi bulunuyor.

Kempinski oteller zincirinin Nil Kempinski Otel Müdürü olan Fuad Koroğlu,  halk ayaklanması esnasında Kahire'nin büyük otelleri dahi müşteri bulamazken,  yöneticilik yaptığı otelde doluluk oranını risk düzeyine düşürmeden krizi yönetme  başarısı göstermiş.

İŞİN SIRRI REKLAMDA

İşin sırrının kriz dönemlerinde verilen reklamlarda olduğunu söyleyen  Koroğlu, "Halk ayaklanması sırasında reklama önem verdik. Gelecek günlerde  yaşanabilecek bir krize karşı tedbirliyiz" dedi.

Türk yöneticilerin gerçekçi aynı zamanda duygusal tepki verebilmelerinin  kriz yönetiminde etkili olduğunu belirten Koroğlu, "Elbetteki kriz tecrübesi  önemli, ben Türkiye ve Dubai'de yaşanan krizlerden çıkardığım tecrübelerden  Mısır'da yararlandım ve gelecekte yine yararlanacağım" şeklinde konuştu.

Danone Bebek Beslenme Firması'nın Mısır ve Libya Ülke Müdürü Serkan  Solmazer ise Türk yöneticilerinin sadece Mısır'da değil Ortadoğu genelinde  başarıya koştuklarını ifade ederek, Türk yöneticilerin, çalışanları ile batılı yöneticilere göre daha çabuk ve daha iyi iletişim kurduklarını savundu.

Haberin Devamı

BÖLGEYİ ÇABUK KAVRIYORLAR

Solmazer, kültürel yakınlıktan dolayı Türk yöneticilerin bölgeyi daha  çabuk kavrayabildiklerini belirterek, disiplinden taviz vermeden iyi iletişim  kuran yönetici profiline sahip olan Türklerin krizlerdeki yönetim başarısının  artık dünya tarafından bilindiğini vurguladı.

Fransız La Farge Çimento fabrikalarının Ortadoğu İnsan Kaynakları ve  Performans Müdürü olan Sinan Urhan ise Türklerin uluslararası şirketlerde  başarılı olmalarını iyi eğitime bağlıyor.

Uluslararası şirketlerde çalışan Türklerin iyi eğitim aldıklarını bu  nedenle de iyi analiz yapabilme beceresine sahip olduklarını anlatan Urhan,  "Bizler için hiç bir yerdeki kriz korku olmaz. Çünkü tedbirliyiz ve tecrübemiz  var" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!