Kriz saate yansımadı İsviçre 21.4 milyar dolarlık satış yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kriz saate yansımadı İsviçre 21.4 milyar dolarlık satış yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2012 00:00

Dünyanın en büyük saat ve takı fuarı BaselWord 40’ıncı kez kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Ekonomik krize ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan siyasi karışıklıklara rağmen, lüks ürünlerin global olarak patlama yaptığı görüldü. İsviçre’nin en önemli ihracat kalemlerinden olan saat endüstrisi 2011’i ‘lokum gibi bir yıl’ olarak tanımlarken, 30 milyon ünite saat ihraç etti. BaselWorld Fuar Komitesi Başkanı Jacques J. Duchene, İsviçre saat endüstrisinin yüzde 19.2’lik artıştan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, sektörün toplam ihracat satışının 19.3 milyar İsviçre Frangı’na (21.4 milyar dolar) ulaştığını söyledi.
2012 için umutlar büyük
Baselword’de İsviçreli katılımcıları temsil eden komitenin başındaki Francois Thiebaud “2012’de bizi ancak 20-25 milyar İsviçre Frangı (22-28 milyar dolar) ihracat tatmin eder. 2012’de büyüme hızı 2011 yılının gerisinde kalabilir ama yine de büyüme bekliyoruz. Hatta iki haneli bile olabilir” dedi.
Asya kurtarıcı oldu
Thiebaud, şu tespitlerde bulundu: “Ocak ve şubat aylarındaki talep yılın kalanı için iyimserlik veriyor. Özellikle Çin yeni yılı bizi olumlu etkiledi. Global olarak dünya zor zamanlar geçirse de İsviçre saat endüstrisinin potansiyeli ortada. Asya ve gelişen ülkeler gayet iyi durumda. Gelişmiş ülkelerin şart bir şekilde karşılaştığı ardışık ekonomik krize karşı, saat endüstrisi bu ülkeler sayesinde direnebildi. İsviçre’nin sadece Asya’ya ihracatı 10 milyar Frankı (11 milyar dolar) buldu.”
Çin zirveye oturdu
Digital Luxury Group’un açıklamasına göre Çin, ABD’yi geçerek lüks saat pazarları arasında zirveye oturdu. Asyalıların iştahının firmalar üzerindeki etkilerine e büyük örnek olaak Swatch Group gösteriliyor. Swatch Group 7.1 milyar İsviçre Frangı (7.4 milyar dolar) ciroya ulaştı ve net kârı yüzde 18 artarak 1.3 milyar İsviçre Frangı’na (1.4 milyar dolar) çıktı. Omega ve Tissot gibi markaları da bünyesinde barındıran Swatch Group, 2012’in ilk aylarında da iki haneli büyüme rakamlarını yakaladı. Yıl sonu için beklenen büyüme oranı ise yüzde 5-10 arası.

Haberin Devamı

Vitrine çıkan 1815 markayı 100 bin ziyaretçi görecek

BASELWorld, saat endüstrisinin barometresi olarak kabul ediliyor ve fuardaki havayı yorumlayan uzmanlar, 2012’in başarılı bir yıl olacağını ve 2011 rakamlarının da geçileceğinin sinyallerinin alındığını söylüyor. 41 ülkeden Rolex, Chopard ve Omega gibi önemli katılımcılarında arasında yer aldığı 1815 katılımcı en yeni koleksiyonlarını BaselWorld’de dünya sahnesine çıkarıyor. 15 Mart’ta kapılarını kapatacak fuarı 100 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

5 milyon dolarlık saat tanıtıldı

BASELWord’ün en merakla beklenen etkinliği ise Hublot’un 1.282 pırlantayla kaplı ve ayrıca 3 karatlık 6 taşın daha bulunduğu 5 milyon dolarlık saatin tanıtımı oldu. ‘En pahalı’ olarak vitrine çıkan saatin yapımı 14 ay sürdü. Hublot Başkanı Jean-Claude Biver daha pahalı bir saat yapmanın imkansız olduğunu söyledi. Hublot, dünyanın en büyük lüks gruplarından LVMH çatısı altına bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!