Güncelleme Tarihi:
Koza Altın'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, Karakaya Köyü bölgesinde bulunan açık ocak faaliyeti, işletmenin faaliyet alanının bir kısmının mera alanı olduğu iddiası ile Eskişehir Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün talebi üzerine Sivrihisar Kaymakamlığı tarafından durduruldu.
Açıklamada, "Mevcut ve kamuya açık Resmi Tapu kadastro kayıtlarında ve mera sicil kayıt defterinde bu arazilerin mera olmadığı açıkca belirtilmesine rağmen işlem tesis edilmiştir. İşletmemiz Maden Kanunu ve diğer kanunlar kapsamında gerekli tüm izinlere sahiptir" denildi.
"MERA ALANI DEĞİL"
Eskişehir Valiliği Sivrihisar Kadastro Müdürlüğü'nden 2009-2014 yılları arasında 5 ayrı yazı alındığına ndikkat çekilen açıklamada, "Faaliyet gösterdiğimiz bölge; mülkiyeti şirketimize ait tapulu tarlalar ve Kadastro kayıtlarında "KADASTRO HARİCİ TAŞLIK ALAN" olarak tanımlanmış kayıtlı alanlardır. Mera sicil defterine göre de mera veya maliye hazinesi olmadığı açıkca bildirilmiştir. İşletmemizdeki arazilerle ilgili tüm işlemler resmi tapu kayıtları dahilinde yapılmıştır. Açıkça yasaya aykırı olduğuna inandığımız bu durdurma kararını ve bu işlemle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanılacağımızı kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz" denildi.
Koza Altın geçen yıl Kaymaz madeninde 668 bin 129 ton altın ve gümüş cevheri üretmişti.
MASTRA'YI DA KAPATMA KARARI ALMIŞTI
Şirket geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından faaliyetleri durdurulan Gümüşhane'deki Mastra Altın Madeni’ni de kapatma kararı almıştı. Koza Altın'ın halihazırda Ovacık, Çukuralan, Çoraklıktepe, Kubaşlar ve Himmetdede madenlerinde faaliyeti bulunuyor.