Körfez rüzgârları

Güncelleme Tarihi:

Körfez rüzgârları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2014 01:19

YOLSUZLUK operasyonlarından sonra Türkiye’ye yatırım ilgisinin azaldığı düşünülse de, atılan yeni imzalar sevindirici. Kiler 120 milyon dolarlık finansman buldu, Avrupagöz ise yüzde 50’sini Körfez sermayesine sattı.

Haberin Devamı

Avrupagöz’ü bölgeye yayacak

AVRUPAGÖZ, yüzde 50 hissesini 52 milyon TL’ye 2.5 milyar dolar cirolu Suudi Arabistan merkezli Nesma Holding ve körfez ülkelerinde sağlık alanında yatırımlara imza atan Reaya Holding’e sattı. Nesma Holding Başkanı ve Reaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şeyh Saleh Al Turki, 8 yıldır Türkiye’de yatırım yapmak için pazarı yakından incelediklerini belirterek, “Bugün bazı problemler var ama Türkiye’nin geleceğine güvenimiz tam. 2020’de 10’uncu büyük ekonomi hedefine ulaşacağına inanıyoruz. Biz uzun vadeli bakıyoruz” dedi. Al Turki şöyle konuştu: “Sağlık sektörü büyüyor, hizmet ve hekim kalitesi çok iyi. Türkiye sağlık turizminde hatırı sayılır bir yere gidiyor. Birçok ülkeden Türkiye’nin sağlık sektörüne yatırım yapılıyor. Yaptığımız ortaklığın ardından bu zinciri çevre ülkelere, Körfez’e taşıyabiliriz. Bu işi büyütürken yeni fonlar gerekirse bunu da rahatlıkla buluruz. Bizler de Türkiye’de sermaye transferi konusunda koordinasyon görevi üstlenerek bir yatırım ajansı gibi çalışmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Londra’da halka açılacak

RAMAZAN Burak Telli, 2014 yılı ciro hedefinin 200 milyon lira olarak açıkladı ve, “Yaptığımız ortaklığın ardından hedefimiz 2015 yılında Londra Borsası’na açılmak. Kendi bünyemizde hekimlerimize ve personelimize Avrupagöz Akademisi çatısı altında eğitim veriyoruz. Ana hedefimiz bunu bir üniversiteye çevirmek” diye konuştu.

100 milyon dolarlık sukuk ihracı yapacak

KİLER GYO, 2014’ün ikinci yarısında tamamlanmak üzere 5 yıl vadeli en az 100 milyon dolarlık sukuk ihracı planlıyor ve Sapphire’in gelirlerine dayalı ihraç için S. Arabistan ve Katar bankalarıyla görüşüyor. Kiler Holding CFO’su Kaan Aytoğu, “Kule, seyir terası, AVM ve rezidans varlıklarını değerlendireceğiz” dedi.

Kiler’e 120 milyon dolar kredi geldi

KİLER Holding, Bank of America Merrill Lynch’in liderliğinde ve Körfez bankalarının katılımıyla ‘murabaha’ ve ‘ticari finansman’ yapısı içeren 120 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı. Kiler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, “Tabii ki artan kur ve kurdaki oynaklığın yanında, yükselen faizler ve paralel paralel konuşmalar hem yerli hem yabancı yatırımcıları tedirgin ediyor. Bu anlaşmayla ilgili olarak da diğer taraflar bir miktar tedirginlik yaşadı ama imzaları attık” dedi.

20 YENİ MAĞAZA

Anlaşma Commercial Bank of Qatar, United Arab Bank, Barwa Bank, Islamic Development Bank ve Fibabanka’yı kapsıyor.Kredinin Kiler’in perakende tarafında kullanılacağını anlatan Ümit Kiler, 2014’te 20 yeni mağaza açmayı ve yüzde 10 ciro artışı hedeflediklerini söyledi. Perakende cirosunun 2013’te yüzde 8 büyüyerek 1 milyar TL’nin üzerine, market sayısının ise 190’dan 205’e çıktığını hatırlatan Ümit Kiler, metrekare büyümesinden ziyade verimliliğe odaklandıklarını belirtti. Birleşme veya satınalma teklifleri geldiğini ancak organik büyümeyi tercih ettiklerini söyleyen Ümit Kiler, ciro büyümelerinin genel perakende büyümesinin çok üstünde olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı

İlk yurtdışı hastane Suudi Arabistan’a

AMELİYAT olduktan sonra 2006 yılında Avrupagöz’e ortak olduğunu, 2008 yılında ise tüm hisselerini devraldığını belirten Avrupagöz Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, 2012’de 4 şubeleri varken 2013’te 14 şubeye çıktıklarını söyledi. Bu yıl şube sayısını yurtiçinde 21’e, 2015 yılında ise 32’ye çıkaracaklarını anlatan Telli şöyle konuştu: “Bu yıl içerisinde Van, Karadeniz Ereğli, Eskişehir, Bursa, Erzurum, Şanlı Urfa ve Diyarbakır’da hizmet vermeye başlayacağız. Karadeniz Ereğli’deki şubemizi Şubat ayı içerisinde, Diyarbakır’da ise hastalarımıza üç ay sonra hizmet vermeye başlayacağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz. Orta vade hedefimiz, Türkiye’nin tüm illerinde yer almak. Yaptığımız ortaklıkla iki yıl içerisinde Azerbaycan, Kuzey Irak ve Türkmenistan’da şubeler açacağız. İlk yurtdışı şubemizi Cidde’de planladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!