Kordsa hedef büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Kordsa hedef büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 14:23

Geçtiğimiz yılı 1.6 milyar TL ciro ile kapatan Kordsa Global bu yılki hedefini 2 milyar TL'ye yükseltti.

Haberin Devamı

Şirketin 2011 yılı sonuçlarını ve gelecek hedeflerini duyurmak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Kordsa Global İcra Kurulu Başkanı (CEO) Hakan Tiftik, gelecek üç yıl için 270 milyon dolar yatırım hedefleyen Kordsa Global'in 2012 yılında başta Asya-Pasifik pazarı olmak üzere 130 milyon dolar yatırım gerçekleştirmeyi planladığını, üretim kapasitesindeki yüzde 8 oranında artışa bağlı olarak, 2012 yılını rekor üretimle kapatacaklarını söyledi.

ÇİFT KUTUPLU BÜYÜME

2011 yılının gerek otomotiv gerekse lastik sektörü açısından zor ve sürprizlerle dolu bir yıl olmasına karşın şirket olarak rekor sonuçlarla yılı bitirdiklerine dikkat çeken Tiftik'in verdiği bilgiye göre, 2011 yılı net kârı, önceki yıla oranla yüzde 96 artışla 97.3 milyon TL olarak gerçekleşen Kordsa Global, 76 milyon TL temettü dağıtacak.

Haberin Devamı

Kordsa Global'in geçen yıl İzmit tesisinden 317 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği bilgisini veren Tiftik, yatırımlarını ve büyüme politikalarını Asya-Pasifik ve Güney Amerika'da büyümenin yavaşladığı, Avrupa ekonomilerinde ise krizin daha derinleşmesinin beklendiği, tüketicilerde oluşan global kriz korkusu nedeniyle gelişen ülkelerde tüketici talebinde bir düşüş yaşandığı dikkate alınarak belirlediklerini söyledi. Tiftik "Biz 2011 yılında çift kutuplu büyüme görülen dünya piyasalarında liderliğimizi koruduk.Yatırımlarımızı sürdürerek Asya-Pasifik'te büyümeye devam ettik. Türkiye'de rekor üretim ve kapasite artışı sağladık.Yeni ürünlerimizi ticarileştirdik" dedi.

"KORDSA GLOBAL DAHA ÇEVİK OLACAK"

CEO Hakan Tiftik, Asya’daki varlıklarını güçlendirdiklerini söyleyerek, 2012 yılı yatırım hedefleri doğrultusunda bu bölgeye öncelik vermeye devam edeceklerini belirtti. Asya-Pasifik Bölgesi’nde, önümüzdeki üç yılda yüzde 60’ın üzerinde büyüme hedeflediklerini söyleyen Tiftik,“Çin’e olan yakınlığı sebebiyle stratejik konumda olan Endonezya’ya, kapasitemizi artırma çalışmaları kapsamında, 21 milyon doları bu yıl olmak üzere toplamda 110 milyon dolar tutarında yeni yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tiftik'in verdiği bilgiye göre, Kordsa Global, 2011 yılında Endonezya’da 21 milyon dolarlık iki yeni hat yatırımı gerçekleştirdi ve bölgesel ciro bazında yüzde 28 oranında bir büyüme sağladı. Endonezya, Tayland ve Çin’i kapsayan Asya-Pasifik operasyonlarının toplam cirosu 366 milyon TL olarak gerçekleşti. Tiftik, Endonezya’daki en büyük Türk yatırımcı olan Kordsa Global'in, üretim hatlarının bulunduğu bir başka ülke olan Mısır’da da fabrika modernizasyonu ve kapasite artışı gerçekleştirmeyi planladığını ifade ederek, Mısır fabrikasına geçtiğimiz modernizasyon çalışmaları kapsamında bu yıl 10 milyon dolarlık yeni yatırım yapmayı öngördüklerini, ayrıca şirketin amiral gemisi olan İzmit tesisine de, 2012 yılında 10 milyon dolarlık yeni kapasite yatırımı hedeflediklerini söyledi.

"HER ÜÇ LASTİKTEN BİRİ KORDSA'DAN"

Bugün dünya çapında kullanılan her üç binek araç lastiğinden birinde Kordsa ürün ve teknolojisi kullanıldığını ifade eden Hakan Tiftik, 2012 yılında tüm dünyada 79 milyon yeni binek aracın üretilediğini, lastik talebinin de 1 milyar 471 milyon adet olacağını belirterek "2016 yılına geldiğimizde yılda üretilen otomobil ve hafif ticari araç sayısı 100 milyona ulaşacak.Lastik üretiminin de 1 milyar 703 milyon adede çıkacağı yani 250 milyon yeni araç lastiği ihtiyacı ortaya çıkacak.Bizim üretim ve satış politikamız da tüketici talebi ve değişen ihtiyaçları uygun olarak şekillenecek. Daha çevreci,yakıt tüketimini daha düşürecek, yol tutuş yeteneği daha yüksek lastik için ara mal üretmeye devam edeceğiz. Lastik talebinin yüzde 75'i yenileme talebinden gelirken, yüzde 25'i de yeni üretilen araçlardan kaynaklanıyor" dedi.

Haberin Devamı


(NÇ/ZHR)





13:06 19/04/2012

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!