Kordsa, Çin’de ABD’li nayloncuyu alıyor

Güncelleme Tarihi:

Kordsa, Çin’de ABD’li nayloncuyu alıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2006 00:00

Sabancı Holding, Çin’de ABD’li Invista Group’a bağlı IQNE Qingdao Nylon Enterprise’ın yüzde 99.5 hissesini satın alıyor. Sabancı Holding Lastik, Takviye Malzemeleri ve Otomotiv Grubu Başkanı Turgut Uzer, 20 milyon dolar cirolu şirketin Sabancı’nın Çin’deki ilk yatırımı olacağını söyledi. Uzer, "Global düşündüğümüzü gösteriyoruz" dedi.

SABANCI Holding, Çin’de faaliyet gösteren ABD kökenli Invista Group’a bağlı IQNE Qingdao Nylon Enterprise’ın yüzde 99.5’ini satınalmak için anlaşmaya vardı. 20 milyon dolar ciroya sahip olan şirketin satın alınmasıyla Sabancı Holding Çin’deki ilk yatırımını gerçekleştirecek. Kordsa Global’in iştiraki olan, Kordsa Mauritus’un yürüttüğü satınalmanın, izinlerin alınmasıyla kısa sürede tamamlaması bekleniyor.

UZAKDOĞU’DA İLK ADIM: Sabancı Holding Lastik, Takviye Malzemeleri ve Otomotiv Grup Başkanı Turgut Uzer, satınalmanın Kordsa Global’in Uzakdoğu’ya üretici olarak girişi için atılmış ilk adım olacağını söyledi. Kordsa Global’in Çin ve Uzakdoğu’daki operasyonlarını büyüterek devam ettirmekte kararlı olduğunu vurgulayan Uzer, şöyle konuştu: "Hedefimiz Çin’in Qingdao bölgesinde faaliyet gösteren fabrikada üretilen naylona ek olarak, Uzakdoğu’da PET HMLS üretimini de gerçekleştirmek. Kordsa Global, bu kapsamda, uzun süreli yeni işbirlikleri için görüşmelerini sürdürüyor."

GLOBAL DÜŞÜNMEK: Uzer, kısa bir süre önce ABD Laurel Hill fabrikasının ek tesislerini de faaliyete geçirdiklerini hatırlatarak, "Biz global düşünen ve öyle çalışan bir grubuz. İş neredeyse, müşteri neredeyse orada olacağımızı söylemiştik. Bu satınalma bunun önemli bir göstergesi olacak" dedi.

700 MİLYON DOLAR CİRO: Sabancı Holding’in, 2005 Nisan ayında DuPont hisselerini tamamen satınalmasıyla Kordsa International olan şirket, Mart 2006’da global gelişme hedefleri doğrultusunda merkezini İstanbul Sabancı Center’a taşıdı. Dünyanın 7 ülkesinde 9 üretim şirketiyle faaliyet gösteren şirketlerini Kordsa Global adı altında toplayarak yüzde 100 Sabancı Holding iştiraki, global bir şirket haline geldi. Dünyanın lider endüstriyel naylon iplik ve kord bezi üreticisi Kordsa Global’in cirosu 700 milyon doları aşıyor. Şirket özellikle dünyanın önde gelen tüm lastik üreticilerinin ihtiyacı olan ağır denye endüstriyel naylon iplik, kord bezi ve tek kord üretimi yapıyor. Kordsa Global, lastik sektörü için ürettiği iplik, tek kord ve kord bezlerinin yanı sıra konveyör bant, V-kayışı, hortum, balık ağı ve naylon iplik ile kord bezinin kullanıldığı diğer sanayi dallarının ihtiyacını da karşılıyor.

ÜÇ BÖLGEDE ÜRETİM: 1973 yılında kurulan Kordsa faaliyetlerini Avrupa, Ortadoğu, Afrika; Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da yürütüyor. Türkiye, Mısır, İran, ABD Chattanooga, ABD Laurel Hill, Brezilya ve Arjantin’de sürdürüyor. Bu bölgelere Uzakdoğu da eklendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!