Konutlar elde kalınca peşinatı düşürdüler

Güncelleme Tarihi:

Konutlar elde kalınca peşinatı düşürdüler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Toplu Konut İdaresi, Samsun ve Kars'taki konutları satamayınca peşinat oranını yüzde 25'ten 20'ye düşürdü. İdare, bu konutlardaki vadeyi de 150 aya çıkardı. İdare Başkanı Mehmet Kemal Ünsal, ‘‘Konut üretimine son vereceğiz’’ dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Kemal Ünsal, Samsun ve Kars'ta yapmayı planladıkları toplu konutlara gelen talebin düşük olması nedeniyle, yüzde 25 olan peşinatı yüzde 20'ye, 120 ay olan vadeyi de 150 aya çıkaracaklarını açıkladı.

Ünsal, TOKİ'nin faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Demek ki bizim insanımız iyice görmek, sonuçtan emin olmak istiyor’’ dedi.

İdare'nin bundan böyle konut üretimine son vereceğini tekrarlayan Ünsal, yeni fonksiyonlarının altyapılı ucuz arsa üretmek ve kooperatiflere kredi desteği sağlanması olacağını bildirdi. İstanbul ve Ankara'daki toplam 35 bin konutluk alanı, ilk aşamada 5'er bin konutluk olmak üzere Türkkonut ve Türkkent'e tahsis edileceğini belirten Ünsal, bunun için Arsa Ofisi'nden onay beklediklerini söyledi. Ünsal, kooperatiflere kullandırdıkları kredinin limitini yüzde 300 artırdıklarını, konut başına sağlanan kredinin konut maliyetine oranının yüzde 20'den yüzde 65'e çıktığını kaydetti.

TOKİ'nin Eskişehir'de 91 hektarlık alan üzerinde gerçekleştireceği kentsel yenileme projesinin temeli, bugün Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katılacağı bir törenle atılacak. 30 milyon 264 bin dolar olan projenin ilk etbında, yaklaşık 28 hektarlık alan üzerinde hipermarket, yapı marketi, mobilya mağazası, fast-food birimleri, sinemalar ve dükkanlar bulunan yaklaşık 65 bin metrekare kapalı alanlı çok amaçlı bir ticaret merkez ünitesi ile 2 bin 500 araç kapasiteli bir otopark ve bir otel yapılacak.

DEPREM KONUTLARI

Başkan Ünsal'ın verdiği bilgiye göre İdare, Adana'da Dünya Bankası'ndan sağlanacak 300-340 milyon dolarlık kredi desteğiyle depreme dayanıklı 5 bin konut üreterek Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na devredecek.

Ünsal, DİE ile ortaklaşa Türkiye genelinde başlattıkları konut envanteri çalışmasının da yüzde 50 oranında tamamlandığını, ülkede 15 milyon konut olduğunu varsaydıklarını bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!