Konukoğlu inşaat sektörüne girdi

Güncelleme Tarihi:

Konukoğlu inşaat sektörüne girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 13:07

Sanko'nun patronu Abdulkadir Konukoğlu, Asce markası ile konut sektörüne girdi.

Haberin Devamı

Asce İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Koçer ile konut sektörüne adım attıkları “Asce Lüks” konutlarını tanıttı.

Aynı zamanda Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Konukoğlu, Sankopark Big Chief'te düzenlenen basın toplantısında, Gaziantep büyüdüğü için konut ihtiyacının da arttığını söyledi.

Yeni binaların ve yeni projelerin Gaziantep'in ufkunu açacağını ifade eden Konukoğlu, şöyle konuştu:

“Bu dairelerin geleneksel yaşama biçimi daha değişik. Yani baktığınız zaman her türlü aktivite var. Burada fitness merkezi, çocuk oyun alanı, yüzme havuzları, basketbol sahası gibi sosyal alanlar bulunacak. Gayemiz Gaziantep'e yenilikleri getirmek. Tabii bu bir yaşam biçimini Gaziantep'e aşılamak. Şu ana kadar yapılan siteler var ama bu biraz daha değişik diye düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra başkaları da bu projeleri örnek alırlar. Hem bankadan kredi alma imkanı var hem de Asce'nin kendi imkanları var.”

Haberin Devamı

Abdulkadır Konukoğlu, açıklamasının ardından gazetecilerin konut sektörü ve yatırımlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin çok büyüdüğünü, Gaziantep'in de önde büyüyen şehirlerden bir tanesi olduğunu ifade eden Konukoğlu, “Biliyorsunuz en çok konut satışı İstanbul ve Gaziantep'te meydana geliyor. O bakımdan Gaziantep'te inşaat sektörü her gün biraz daha ileriye doğru gidecek düşüncesindeyiz” dedi.

Yüksek katlı binaların önemine de değinen Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Ne kadar yüksek bina yaparsanız, bahçesini geniş bırakırsanız, hava sirkülasyonu yönünden daha güzel olur. Şimdi üst üste kibrit gibi düzün binaları, rüzgar üzerinden geçip gidiyor. Ama ara ara büyük binalar olursa ona çarpan rüzgar yere basacak. Taban bastığı zaman da bu şehrin havası daha rahat temizlenecek diye düşünüyoruz. Bulutların üstünde bir binada oturmak istemez misiniz? İnsanların hayali yani bu. Siz Asce'ye geldiğiniz zaman her bölgeden bina bulabileceksiniz. Ya kat karşılığı yaparak devam edeceğiz veya kendimiz yapacağız. Bizimkilerin en az 50-100 dairelik olması lazım. İnşallah yeni sahalar açılacak. Bu yüksek binalar artık her yerde bir tane çıkacak diye düşünüyorum.”

İstanbul'a da yatırım yapacak

Konukoğlu, bir gazetecinin “Bundan sonra inşaat sektöründe yatırımlara devam edip etmeyecekleri” konusundaki soru üzerine, hem Gaziantep'te hem de İstanbul'da yatırım düşündüklerini belirtti.

Haberin Devamı

İstanbul'da birkaç görüşmeleri olduğunu ama Gaziantep'in kendileri için ilk hedef olduğunu dile getiren Konukoğlu, şöyle devam etti:
“İstanbul'da büyük teklifler var. Biz geçmişten beri kendi fabrikalarımızı kendimiz yapıyorduk. Bugüne kadar 3 bin metrekarenin üzerinde
inşaat yaptık. Hastanelerimizi kendimiz yaptık, fabrikalarımızı kendimiz yaptık.
Hiç konuta girmemiştik, yavaş yavaş konuta da girmeye başladık. İnşallah belirli bir bölümü de konutta götüreceğiz. İstanbul'da birkaç şirketle konuşuyoruz belki ortak oluruz.”

Hem İstanbul'da hem de Gaziantep'te, birçok şehirde insanların yatırım aracı olarak ev ve arsayı gördüğünü ve konut fiyatlarının da buna ayak uydurduğunu bildiren Konukoğlu, “Ama en çok fiyatı uçuran arsa. Mesela TOKİ'nin çok ucuza ev vermesinin nedeni arsaların bedava oluşu ya da düşük fiyatla hazine arazisinden alınması. Gaziantep'te de arsa üretilirse tabii ki fiyatlar bu kadar yükselmez” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!