Konuklara tadımlık acısız Adana kebabı

Güncelleme Tarihi:

Konuklara tadımlık acısız Adana kebabı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2006 00:32

Bir gün önce İstanbul’da toplanan tören davetlileri saat 10.00’dan itibaren uçakla Adana’ya gelmeye başladı. Törenin saat 14.30’a kadar devam etmesi, hemen ardından tekrar uçakla dönüşleri planlandığı için 32 ülkenin temsilcileri ile BTC’nin konuklarına özel kumanyalar ile öğle yemeği sunuldu. Mönüde tadımlık olarak acısız Adana Kebabı ile yufka ekmek arasına peynir-soğan-maydanoz karışımı ile yapılan yöresel sıkma ve kanape ikram edildi.

VIP konukların ağırlandığı binanın önünde 4x8 metre ebadında, hattın geçtiği yerler ve ülkeleri gösteren bir harita pano yer aldı. Toprağı Azerbaycan’dan getirilen önündeki 200 metrekarelik parkta, Haydar Aliyev’in de moazikten yapılmış bir portresi yer aldı. Mozaik portrenin ünlü Azeri sanatçılar tarafından yapıldığı belirtildi.

23 bayraklı orkestra

TÖRENDE
konser veren Tekfen Filarmoni Orkestrası, 1992’de "Karadeniz Oda Orkestrası" olarak kuruldu. En önemli özelliğini repertuvarı ve eşlik ettiği yerel çalgılar ile ortaya koyan orkestra Suriye’den ud, İran’dan tar, Bulgaristan’dan kaval, Rusya’dan domra, Kazakistan’dan kılkobuz, Azerbaycan’dan kemança, Ukrayna’dan bandura, Gürcistan’dan salamuri, Özbekistan’dan çang, Yunanistan’dan buzuki, Türkiye’den ud, key, bağlama ve kanun gibi çeşitli otantik çalgılara ve onlar için yazılan eserlere yer verdi. Bu yönüyle, dünyada ayrıcalıklı bir yere sahip olan Tekfen Filarmoni Orkestrası başlangıçta Karadeniz Ekonomik İşbirliği’ne üye ülkelerin sanatçılarından oluşuyordu. Orkestra, zaman içinde büyüyerek, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz ülkelerinden sanatçıları da bünyesine katıp, konserlerde sahneye koyduğu bayrak sayısını 23’e çıkardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!