Koniteks ve Ünal Tarım Borsa pazarlarından çıkarıldıYeni

Güncelleme Tarihi:

Koniteks ve Ünal Tarım Borsa pazarlarından çıkarıldıYeni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2007 10:53

Koniteks Konfeksiyon Endüstri ve Ticaret AŞ ve Ünal Tarım Ürünleri İhracat ve Sanayi AŞ hisse senetleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanlığı tarafından Borsa kotundan ve pazarlarından sürekli olarak çıkarıldı.

İMKB Başkanlığından yapılan açıklamada, Borsa Yönetim Kurulunun yaptığı toplantıda alınan kararlar duyuruldu.
Açıklamada, 12 Aralık 2006 tarihinden bu yana işlem sırası kapalı olan Koniteks Konfeksiyon hisse senetlerinin, şirketin iflas etmesi nedeniyle bağımsız denetim firmasınca onaylanıp kaşelenmiş Kamuyu Aydınlatma Bilgi Formunu (KABF) Borsaya gönderemeyeceğini bildirdiği, şirketin kamuyu aydınlatma mevzuatına aykırı hareket ettiği, borsaya ödemesi gereken kotta kalma ücretini ödemediği göz önüne alınarak, Genel Yönetmeliğin 47. maddesi ile Kotasyon Yönetmeliğinin 24. maddesinin (c), (e) ve (h) bentleri gereğince şirket hisse senetlerinin Borsa kotundan ve Borsa Pazarlarından sürekli olarak çıkarılmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca Borsa Yönetim Kurulunda, Ünal Tarım Ürünleri İhracat ve Sanayi AŞ hakkında İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesince şirketin iflasının ertelenmesi isteminin reddine ve şirketin iflasına karar verildiği için, Genel Yönetmeliğin 47. maddesi ile Kotasyon Yönetmeliğinin 27. maddesi gereğince, şirket hisse senetlerinin işlem görmekten sürekli olarak men edilerek Borsa Pazarlarından sürekli çıkarılmasına karar verildiği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!