Güncelleme Tarihi:
“Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi” anlayışıyla hareket eden şirketlerin, yetenekleri işe almak, geliştirmek ve korumak noktasında gösterdikleri performans, yoğun rekabet ortamında şirketleri öne çıkaran önemli bir faktör olarak göze çarpıyor.
Bu üç işlevi geliştirmede ise koçluk sisteminin devreye girdiğini söyleyen ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Hatice Yıldıran, “Stratejik İK süreçlerinde, doğru kişilerin doğru işlere alınması, kurum kültürüne entegre edilmesi, ekip ruhu oluşturularak aidiyetin sağlanması, inisiyatif ve sorumluluk verilmesi gibi birbiriyle ayrılmaz bir bütün oluşturan tüm süreçlerde bir katalizördür. Koçluk sayesinde performans kendiliğinden artar” diye konuştu.
Türkiye’de kontrolcü yönetim anlayışının hakim olduğuna değinen Yıldıran, bu anlayışın bireylerde stres oluşturduğunu ve yaratıcılığı sınırlandırdığını ifade ederek, “Sektörel liderleri, performans kültürünü de geçip koçluk sunan bir kültür oluşturmaktalar. Yapılan araştırmalar, koçluğa yapılan bir birim yatırımın geri dönüşünün altı kat olduğunu gösteriyor. Bu katma değeri başka bir yaklaşımla sağlamak olanaksız” dedi.