Güncelleme Tarihi:
Bandırmalı Kocaman Balıkçılık, yaklaşık 30 yıl önce başladığı deniz ürünleri üretiminde hızlı bir büyüme yakaladı. Şirket, bugün salyangozdan kurbağa
“Şirketimiz canlı, marine ve dondurulmuş ürün kategorilerinde üretim yapmakta. Tüm kategorilerde 45 farklı ürün üretiyoruz. Bandırma ve Bilecik şehirlerinde iki tane üretim tesisimiz bulunmakta. Yıl içerisinde 3.5-4 milyon kilogram ürün üretip satabilecek hacme sahibiz. Ciromuz içerisinde ihracat rakamımızın oranı yüzde 80’i buluyor. Üretim tesisimizde 220 kadın 100 erkek personel olmak üzere toplamda 320 kişi çalışıyor.
İhracatta hedeflediğimiz başarıları yakaladık. Şimdi iç pazarda büyümeyi planlıyoruz. Türkiye’de ağırlıklı olarak ulusal marketler üzerinden tüketicilerimize ulaşıyoruz. Hamsi, palamut lakerda, deniz ürünleri salatası, füme ürünler, ahtapot çeşitleri, karides, kalamar, midye, pane halka kalamar, fileto balıklar ve ahtapot gibi dondurulmuş deniz ürünlerimiz ilgi görüyor. Türkiye’de kişi başı ortalama deniz ürünleri tüketimi Avrupa ülkelerine göre çok düşük kalıyor. Türkiye’nin bu alanda kat etmesi gereken çok mesafe var. Bu anlamda tüketicilerimize ulaşılabilir fiyatlar ile pazarı büyütmeyi planlıyoruz. Ev halkının rahatlıkla hazırlayarak tüketebileceği pratik ürünler geliştiriyoruz.”
YENİ ÜRÜNLER ÜRETMEYİ PLANLIYOR
İHRACAT yaptıkları ülkelerdeki ihtiyaçları yakından takip ettiklerini anlatan Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Yalçınkaya, “Sürekli yeni ürünler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Ar-Ge projeleri de var. Ülkelerdeki ihtiyaçları yakından takip ederek farklı neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlamak adına öncelikli hedeflerimizden bir tanesi de ülkemize döviz girdisi sağlamaktır” şeklinde konuştu.