Koç: Unicredit Türkiye'den ayrılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Koç: Unicredit Türkiyeden ayrılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2006 11:15

Hizmetleri'ndeki yüzde 50 hissesini Bank Austria'ya devretmesinin bir grup içi hisse devri olduğunu bildirdi ve Unicredit'in Türkiye finansal piyasalarından ayrılmak gibi bir kararı olmadığını açıkladı.

Koç Holding, Unicredit Grubu'nun Koç Finansal Hizmeteler'de sahip olduğu hisselerini Bank Austria Credit Ansalt'a (Bank Austria) devretmesinden sonra çıkan hberlerle ilgili olarak İMKB'ye bir açıklama gönderdi.

Açıklamada, Koç Finansal Hizmetleri'nin yüzde 50 hissesine sahip olan Unicredit Grubu'nun dahili bir yapılanma sürecinde olduğuna işaret edildi. Unicredit'in Avrupa'nın en büyük finans grubu olma yolunda aldığı stratejik karar çerçevesinde 2005 yılı Haziran ayında Almanya ve Avusturya bazlı, içinde Bank Austria'nın da bulunduğu HVB Grubu'yla güçlerini birleştirmeye karar verdiği ifade edildi.

Bu gelişmelerin paralelinde Unicredit'in yüzde 90'ın üzerinde sahibi olduğu HVB, Bank Austria ve diğer iştiraklerinin Grup içi ortaklık yapılarında değişikliğe gitme kararı alarak, bu çerçevede Koç Finansal Hizmetleri'ndeki yüzde 50 oranındaki hisselerini de Bank Austria'ya devretmeye karar verdiği belirtildi.

Grup içi şirketler arasında hisse devri anlamına gelen bu teklifin Unicredit'in ortağı Koç Holding'e sözlü olarak ilettiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Koç Holding olarak henüz konuyla ilgili alınmış herhangibir karar yoktur. Yayın organlarının bazılarında çıkan haberlerin tersine Unicredit'in Türkiye finans sektöründen ayrılmak gibi bir düşüncesi bulunmayıp, 2002 yılında Koç Holding ve Unicredit arasında sağlam temeller üzerine kurulmuş olan birliktelik, geçen süre boyunca Koç Finansal Hizmetler ve Grup Şirketlerinin sergilediği performansla Yapı ve Kredi Bankası'nın Koç Finansal Hizmetler Grubu bünyesine katılmasıyla daha da güçlenmiştir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!