Koç, savunmada ’bilgi’ye 7 milyon dolar yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Koç, savunmada ’bilgi’ye 7 milyon dolar yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2009 00:00

Koç Bilgi Grubu Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, savunmada yeni dönemde ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik bütünleşik çözümleri yaratacak bir ekosistemde uluslararası arenada sektöre liderlik yapmak istediklerini söyledi.

Nalbantoğlu, "Türkiye’de savunma sanayinde birçok oyuncunun geliştirdiği çözümleri Türkiye adına paketleyip uluslararası arenada pozisyonlayarak, projelendirmek ve satışını gerçekleştirmek gibi bir hedefimiz var. Buna herkes sıcak bakıyor. Türk savunma sanayinde herkesin çözümü farklı. Birbiriyle rekabet eden firmalardan çok birbirini tamamlayan yapı var" dedi.

10 milyon dolar ciro

Mehmet Nalbantoğlu, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri’nde şu anda 100’e yakın kişi istihdam ettiklerini, geçen yıl haziran ayında satın aldıkları simülasyon şirketi KaTron’la çalışan sayısının 150’ye çıktığını aktardı. Nalbantoğlu, izledikleri projeler itibariyle şirket olarak çalışan sayısını kısa sürede dörde beşe katlayabileceklerini de kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Savunmanın Koç Bilgi Grubu’nun cirosundaki payı yüzde 5’i geçmiyor. Savunmada ciro, projelere göre farklılaşıyor. Proje alınca ciro birden ikiye katlanabiliyor. Savunmada şu andaki rakamsal seviye itibariyle bu yıl 10 milyon dolarlık yeni bir iş alanı görüyoruz. Bu yıl savunmaya 7 milyon dolar civarında yatırım yapacağız."

İş fırsatı da yaratacak

İşbirliği yaptıkları İngiliz Ultra’yla beraber girdikleri deniz platformunda dünyada 1 trilyon dolarlık pazar bulunduğuna da dikkat çeken Nalbantoğlu, "Bu pazarda farklı alanlarda işbirlikleri ihtiyacı doğuyor. Yaptığımız uluslararası işbirliğinin, Türkiye’de geliştirilen know how’un, üretim kabiliyetinin ve yeteneklerin uluslararası ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde paketlenip dünyaya açılması konusunda ciddi faydası olacak. Bu, yüzbinlerce kişiye iş fırsatı yaratacak" diye konuştu.

Yerli bilgiyi geliştirecek

MEHMET Nalbantoğlu, İngiliz Ultra’yla Avustralya’da Entegre Sonar Suit Projesi’nde, ABD Deniz Kuvvetleri Denizaltı Programı’nda ortak çalışacaklarını hatırlatarak, şunları söyledi: "Ultra bu alanda lider bir firma. Böyle bir firmaya kısa sürede bilgi teknolojileri alanında hizmet verir hale gelmemiz çok önemli. Bu aynı zamanda kendi silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacı doğrultusunda da, know how’un tamamen milli olarak geliştirilmesini sağlayacak. Geliştirilecek birçok teknolojiyi de kendi deniz kuvvetlerimizde kullanabileceğiz."

Dalgıç tespit sonarı

KOÇ Bilgi Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, Türkiye’de ilk milli dalgıç tespit sonarını da geliştirdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Denizin içindeki denizaltıdan gelecek tehditleri algılayan, denizüstünde tehdide yönelik olarak savunmayı harekete geçirerek bir sonar geliştirdik. Bu sonar, TÜBİTAK’ın desteklediği bir program olarak geçen yıl içinde başladı. Bu yıl sonu itibariyle de bu sonar artık ticari olarak ülkemizde birçık projede kullanılır hale gelecek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!