Güncelleme Tarihi:
Koç Grubu, yiyecek sektöründe Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli Divan ile büyüyor. Divan Oteli, içinde yer alan restoranı ile 42 yıldır yiyecek içecek sektöründe verdiği hizmeti, İstanbul'da yeni açtığı mekanlara taşıyarak genişliyor.
Türkiye'nin yerli sermaye ile kurulan ilk beş yıldızlı oteli Divan İstanbul yerine sığamıyor. Divan Oteli, içinde yer alan restoranı ile 42 yıldır yiyecek içecek sektöründe verdiği hizmeti, İstanbul'da yeni açtığı mekanlara taşıyarak genişliyor. Koç Grubu'nun turizm sektöründeki ilki Divan İstanbul, yiyecek içecek alanındaki tecrübesi ve uzmanlığını kullanarak, bu sektörde büyüme kararı aldı. 1991 yılında otelin yeme içme faaliyetleri 2500-3000 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye ulaşan Divan, bu kapasiteyi değerlendirmek amacıyla önce, Kuruçeşme Divan Tesislerini kurdu. Geçtiğimiz yıllarda, açık havuzu, tenis kortları, fitness center'ı, barı ve bir Divan Pub'ı ile Zekeriyaköy Divan kompleksini oluşturan Divan, bugün sayısı 6'ya ulaşan Divan Pub'ları da franchise ile tüm Türkiye'de yaygınlaştırma kararı aldı. Divan şimdi de İstanbul'u, Paris'in ruhunu simgeleyen Fransız kökenli Brasserie ile tanıştırdı. Divan, Marina Brasserie yanında, Amerikan Hastanesi'nde açacağı kafetarya ile de bir başka konsept yarattı.
KALAMIŞ'TA DEMİRLEDİ
Divan, en son Kalamış Marina'da demirledi. Uluslararası ve Türk mutfağından seçme yemeklerin sunulduğu ve yaklaşık 400 bin dolar harcanan Marina Brasserie'de, 100 kişilik bir lokanta ve 100 kişilik bir bar bölümü ve pastane yer alıyor.
BRASSERİE NEDİR?
Fransızca bir sözcük olan Brasserie, ‘‘insanların iyi yemek, özelliği olan bira, şarap bulabildikleri, canlı ve neşeli mekanlar’’ olarak tanımlanıyor. Fransa'nın en gastronomik bölgesi olarak tanınan Alsace'ın ünlü bira imalatçıları (Brewers-brasseurs), 1870'deki Fransa-Prusya savaşı nedeniyle bölgelerini terkederek Paris'e yerleşince, Paris'te yepyeni bir yiyecek içecek mekanı anlayışı olan Brasserie'ler ortaya çıktı. Geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbulluları Kalamış Marina'da hizmete açtığı, Marina Brasserie ile tanıştıran Divan İstanbul'un Genel Müdürü Kamil Berk, ‘‘Fransız kökenli Brasserie'yi Türkiye'ye adapte ettik ve hem uluslararası hem de Türk yemeklerinden oluşan bir mönü oluşturduk. Şu anda talep çok iyi. Kalamış Marina'nın içinde açılan Brasserie müşteriler tarafından oldukça beğenildi.’’ dedi. Berk, Setur'un işletmesini üstlenmesinin ardından Kalamış Marina'nın yeni bir kimlik kazandığını ve Brasserie'nin Kalamış Marina'ya çok uygun bir konsept olduğunu söyledi. Popüler yemeklerden oluşan bir mekan olan Marina Brasserie'de, Fransız-Alsace mutfağının klasik yemeklerinden ünlü Alman sosislerine, İngilizlerin fish&Cips'ine, İtalyanların Carpaccio'suna, Türk mutfağının vazgeçilmezleri; pideler, yahni ve ahtapot güvecine kadar 62 çeşit yemek sunuluyor. Marina Brasserie'nin yıl sonuna kadar 40 bin kişi ağırlayacağı tahmin ediliyor.
Divan yılda 850 bin kişi ağırlıyor
İki frahchise hariç olmak üzere 4 Divan Pub, Divan Lokantası, Marina Brasserie, Amiral Bristol Kafetarya ve Kuruçeşme Divan'da toplam 70 kadrolu aşçı çalışıyor ve bu mekanlarda toplam 302 kahvaltı, antre, meze, ana yemek ve tatlı çeşidi sunuluyor. 1999 yılında, Divan Lokantası'nın 100 bin kişi, Marina Brasserie'nin 5 ayda 40 bin, 6 adet Divan Pub'ın 530 bin, Eylül'de açılacak olan Amiral Bristol Kafetarya'nın 4 ayda 43 bin 200, Kuruçeşme Divan'ın ise 1999 yılında 120 bin kişiyi ağırlaması bekleniyor. Bu beş mekanı ziyaret edenlerin sayısının, 1999 yılında yaklaşık 850 bine ulaşacağı belirtiliyor. Ayrıca 1700 kişilik kapasiteye sahip Kurçeşme Divan yaklaşık 2000 kişiye kadar outside catering hizmeti verebilecek kapasiteye sahip.