Koç Ailesi'ne Avrupa'dan hayırseverlik ödülü

Güncelleme Tarihi:

Koç Ailesine Avrupadan hayırseverlik ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 12:24

BNP Paribas'ın Hayırseverlik Ödülü, “Tüm dünya için öncü ve örnek nitelikteki çalışmaları” nedeniyle Koç Ailesi'ne verildi.

Haberin Devamı

Koç Holdingten yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyada “Hayırseverliğin Nobeli” olarak bilinen Carnegie Hayırseverlik Madalyası'nı 2009 yılında Türkiye'ye getiren Koç Ailesi'ne bir ödülün de Avrupa'dan geldiği belirtilerek, küresel bankacılık ve finansal hizmetler alanında Avrupa lideri olan ve dünyanın en güçlü 6 bankasından biri olarak gösterilen BNP Paribas'ın, 2008 yılından beri verdiği “Hayırseverlik Ödülü”nün bu yıl Koç Ailesi'ne layık görüldüğü bildirildi.
Açıklamaya göre, BNP Paribas'tan ödüle ilişkin yapılan açıklamada, Hayırseverlik Ödülü ile öncü ve örnek teşkil eden çalışmaları olan hayırsever iş adamları ve ailelerin ödüllendirildiği anımsatılarak, “Ödül komitesi tarafından hayırsever kişinin ya da ailenin yaptığı çalışmaların yanı sıra bu çalışmaların oluşturduğu etki de değerlendirilmektedir. BNP Paribas Varlık Yönetimi, bu tür girişimlerin tüm dünyada artmasını teşvik etmektedir” denildi.

Haberin Devamı


2007 yılından bu yana hayırseverlik ve sürdürülebilir büyüme konusunda uluslararası konferanslar düzenleyerek, hayırseverlik konusunda dünyada uyarıcı bir tartışma ortamı sağlama yönünde çalışmalar yapan BNP Paribas'ın, bu ödülün bir yansıması olarak Koç Ailesi'nin hayırseverlik çalışmalarının anlatıldığı özel bir kitap yayınlayacağı bildirildi.

ÖDÜL TÖRENİ

Açıklamaya göre, Hayırseverlik Ödülü'nü, 21 Haziran'da Paris'te düzenlenen törende Koç Ailesi adına Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç aldı.


Törene BNP Paribas Üst Yöneticisi (CEO) Baudoin Prot, Jüri Başkanı Siyaset Bilimi Profesörü Suzanne Berger, jüri üyeleri ve 2008 yılından beri bu ödülü kazanan kişi ve aileler katıldı.


Koç, törende yaptığı konuşmada, tüm dünya için hayırseverliğin her geçen gün daha fazla önem taşıdığına dikkati çekerek, “Globalleşme ve bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler ile vakıflar, geçmişe oranla daha uluslararası bir yapıya kavuşmaktadır. 42 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı, Türkiye'de farklılık yaratan önemli hayırseverlik projelerini üretmeyi ve desteklemeyi sürdürmektedir” dedi.

Haberin Devamı


Hayırseverlik konusunda Türkiye'de yapılan çalışmaların artarak sürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Koç, “Vehbi Koç Vakfının misyonu, tutkulu fakat erişilebilir vizyonu ve profesyonelliğin en üstündeki çalışmaları ile hayırseverlik faaliyetlerine destek vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“ÜLKENE, SANA VERDİKLERİNDEN BİR KISMINI GERİ VERMEK ZORUNDASIN”

Rahmi M. Koç, ABD'yi ziyareti sırasında büyük vakıflardan etkilenen babası Vehbi Koç'un, “Ülkene, sana verdiklerinden bir kısmını geri vermek zorundasın” felsefesine inandığını belirterek, babasının ABD'yi ziyareti sırasında büyük hastanelerin, üniversitelerin, müzelerin arkasında büyük vakıfların olduğunu gördüğünü anlattı.

Haberin Devamı


Babasının Türkiye'ye döndüğünde bir vakıf kurmak için çalışmalara başladığını, ancak bir yasal çerçeve olmadığı için 23 yıl boyunca bir yasa oluşturmak için çalıştığını dile getiren Rahmi Koç, sonunda da başarılı olduğunu ifade etti.


Vehbi Koç Vakfı'nın 42 yıldır eğitim, sağlık ve kültür alanlarında sayısız projelerin gerçekleşmesine, hayırseverlik faaliyetlerinin kurumsallaşmasına ve gelecek nesiller tarafından da sahiplenilmesine öncülük ettiğine işaret eden Koç, “Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'de birçok aile kendi vakıflarını kurdu. Hayırseverlik yatırımlarını yapmayı sürdürüyor. Ülkemizin mirasını ve kültürünü korumaya yönelik böylesine güçlü başarıları görmek mutluluk verici” dedi.

Haberin Devamı


Bugünün sosyal problemlerinin her geçen gün küresel boyutta dünyanın karşısına çıktığına dikkati çeken Rahmi Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Bireylerin yaşam standardı yükseldikçe, kendilerine daha iyi bakmaya başlıyorlar ve sağlık kuruluşları bu noktada büyük önem kazanıyor. Ve insanlar zenginleştikçe ve daha iyi eğitildikçe, kültürel mirasları ile daha fazla ilgileniyorlar. Günümüzün sosyal problemleri her geçen gün daha küresel bir boyutta karşımıza çıkıyor ve bu sorulara kapsamlı bir çözüm ihtiyacı oluşuyor. Türkiye'de hayırseverlik konusunda verimliliği ve etkinliği artırmak için çalışmayı sürdürmemiz gerekiyor. Hemen hemen her iş adamı bürokrasi ve işletme giderlerine rağmen bir vakıfta adını ve soyadını görmek ister. Umuyorum ki bir gün çok büyük projeleri gerçekleştirebileceğimiz büyük ve güçlü vakıfları kurabilmek için bir araya gelip, işbirliği yapabiliriz.”

HAYIRSEVERLİK ÖDÜLÜ

BNP Paribas Hayırseverlik Ödülü'nü 2008 yılında Sahra-altı Afrika'nın gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalar ile Sudanlı Dr. Mo İbrahim, 2009 yılında Afrikalı öğrencilerin eğitimine yönelik uyguladığı projelere destek veren ünlü Fransız uzman Odon Vallet aldı. 2010 yılında ise, yoksulluğun önlenmesine yönelik Lucie and Andre Chagnon Vakfında yaptıkları çalışmalarla tüm dünyada tanınan Kanadalı Chagnon Ailesi'ne verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!