Koç, 75 bin kişiyi arkasına aldı kutlama ‘kan bağışı’na döndü

Güncelleme Tarihi:

Koç, 75 bin kişiyi arkasına aldı kutlama ‘kan bağışı’na döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 00:00

Koç Holding, bundan 5 yıl önce kuruluş yıldönümü kutlaması yerine başlattığı ‘Ülkem İçin’ sosyal sorumluluk projesine bu yıl Kızılay ile kan bağışı kampanyasıyla devam ediyor. İlk kan bağışçısı da, “Ülkemizin sorunlarıyla ilgili, gücümüz yettiğince elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” diyen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç oldu.

Haberin Devamı

KOÇ Holding’in, görkemli kutlamalar yerine başta çalışanları olmak üzere Türkiye’de sosyal sorumluluk bilincinin yerleşmesine katkıda bulunmak amacıyla ilk olarak 80’inci kuruluş yıldönümü olan 31 Mayıs 2006’da başlattığı ‘Ülkem İçin’ projesi 2010 için Kızılay ile ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyasıyla devam ediyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, topluluğun kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem varsa ben de varım’ sözünden hareketle Ülkem İçin projesini başlattıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Ülkem İçin projesinin 5’inci yılındayız. Görkemli kutlamalar yapmak yerine her yıl kuruluş yıldönümümüzde ülkemizin önemli bir sorununa ilişkin bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmeye karar verdik. Amacımız sosyal sorumluluk bilincini 75 bin kişilik Koç Ailesinin tüm bireylerine aşılamak.”
En yüksek katılım
Topluluğun kuruluş yıldönümünü toplumsal sorunlara çözüm geliştirerek kutlamaktan ayrıca heyecan ve mutluluk duyduklarını kaydeden Mustafa Koç şöyle devam etti: “Bu proje ile 81 ildeki bayilerimiz, Koç Holding’in tüm çalışanları Türkiye için ne yapılabileceği konusunda fikir geliştiriyor. Böylece ülkemizin sorunlarına karşı hem katılımcı hem de sahiplenici bir yol izlerken, sosyal kalkınmaya da destek veriyoruz. Ne mutlu ki projemiz, çalışanlarımız, bayilerimiz, hatta onların ailelerinin desteğiyle her geçen gün etki alanını genişletti ve Türkiye’nin en geniş katılmlı sosyal sorumluluk projelerinden biri haline geldi.”
Üst yönetim de katıldı
Koç Topluluğu Ülkem için projesinin 2010 yılı uygulamasının tanıtımına Mustafa Koç, Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç ile topluluğun tüm grup başkanları da katıldı. Proje ile ilgili olarak Ali Koç da, “Amaç kan bağışı kampanyası yürütmek değil. Asıl amaç düzenli kan bağışlayıcıları kazandırmak, ülkedeki sosyal sorumluluk anlayışını yaygınlaştırmak” dedi.

Haberin Devamı

Esefle kınıyoruz ama ‘aklıselim’ davranmak lazım

MUSTAFA Koç, İsrail’in insani yardım taşıyan gemiye saldırısıyla ilgili, “İnsani yardım amacıyla yola çıkan  konvoya saldırıyı esefle kınıyoruz. İsraille ilişkiler çok hassas bir konu, aklıselim davranmak lazım. Ülkeler arasında zaman zaman gerginlikler olabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Kızılay’a ilk ambulansı Vehbi Koç tasarladı

ÜLKEM İçin Kan Veriyorum kampanyası Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ile Mustafa Koç’un imzaladığı işbirliği protokolü ile başladı. Küçükali, sosyal sorumluluk anlaşıyının Koç Holding’in kuruluşundan bu yana önem verdiği bir anlayış olduğunu belirterek, Koç Topluluğu’nun Kızılay için anlamını şu sözlerle ifade etti: “Koç Holding  Türkiye’de ciddi ve büyük projelere imza atan önemli bir kuruluş. Bu projelerle Türkiye’deki açıkları kapatmaya çalışıyorlar. Ama ülkemizdeki en büyük açık kan bağışında. Bu nedenle, Koç Grubunu yürekten kutluyorum. Koç Topluluğu ile birlikteliğimiz çok eskilere dayanır. Rahmetli Vehbi Koç murahhas üyemizdi. Kendisinin üyeliği döneminde Kızılay hastaları, at arabalarıyla taşıyordu. Vehbi Koç, Türk Kızılayı’nın at arabasından tekerlekli motorlu ambulansa geçişi için projeler çizip hediye etti. Kızılay’ın ambulansa geçişinde çok faydalı oldu. İlk ambulansı Kızılay’a kendisi kazandırdı.”
Tekin Küçüali toplantıda Mutafa Koç’a bu ilk ambulansın fotoğraflarını hediye ederken, bu ambulansı tamir ettirdiğini ve şu anda çalışır durumda olduğunu söyledi. Koç da bu ambulansın Ford olup olmadığını sordu. Küçükali ambulansın Ford olduğunu söyledi ve Mustafa Koç’u ambulansı kullanmaya davet etti.

Haberin Devamı

‘Ülkem İçin’ 387 proje gerçekleşti

HER yıl 31 Mayıs’ta görkemli kutlamalar yerine Türkiye’nin dört bir yanında fark yaratacak uygulamalarla Ülkem İçin Projesi’nin ilk iki yılında, Türkiye’nin her yöresinde ayrı ayrı tespit edilen sorunlara yerel çözümler getiren 387 farklı proje gerçekleştirildi. 2008 yılında ise tek bir konuya odaklanılarak 7 bölgede 700 bin fidan dikildi; 1750 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayacak “Koç Topluluğu Ülkem İçin Ormanları” oluşturuldu. 2009 yılında, ormanların bulunduğu illerde TEMA ile işbirliği yaparak çocuklara çevre eğitimleri verildi ve bu eğitimler 81 ile yaygınlaştırıldı. Böylece 18 bin çocuğa ulaşarak, onların “Dünyayı Kurtaran Çocuklar” olarak doğa konusunda bilinçlenmeleri sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!