KOBİ'lere modacı eli değecek

Güncelleme Tarihi:

KOBİlere modacı eli değecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2012 14:18

İngiltere’den Almanya’ya Filipinler’den KKTC’ye kadar çok sayıda ülkeye iş kıyafetleri tasarlayan Modacı Selda Eruzun, 2012 yılında franchising yoluyla Türkiye genelinde 5 showroom açacak.

Büyük kurumsal firmaların yanı sıra KOBİ’lerin de çalışanların kıyafetlerine önem vermeye başladığını anlatan Eruzun, “Washa olarak Türkiye’deki en büyük 500 firmanın tamamına yakınına kurumsal kıyafetler tasarlıyoruz. Anadolu Grubu, Mey İçki, Ülker, Reina, inoksan, Kosifler Holding gibi kurumlara iş hedeflerine uygun kıyafetler tasarladık. Türkiye’de kurumsal moda kavramı yerleştikçe Anadolu’daki KOBİ’lerden de ciddi talepler almaya başladık. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak her sektöre göre özel kıyafetler tasarladık. Katu Style projesiyle 10 bin katalog hazırladık. Ünlü mankenlere İş kıyafeti giydirerek defileler düzenleyeceğiz. 2012 yılında Washa’nın çizgisine sadık kalacak girişimcilerle Anadolu ve yurt dışında bayilik yoluyla büyümek istiyoruz. En küçük esnafın bile kurumsal modaya uygun kıyafetler kullanmasının önünü açacağız” dedi.

GENÇLERE MODA ATÖLYESİ KURACAK

Üniversite mezunu modaya ve tasarıma gönül vermiş çok sayıda eğitimli gencin hayalindeki mesleği yapamadığını ifade eden Eruzun, “Türkiye’de tasarımcı eksikliğinden şikayet ediyoruz fakat eğitimli gençler daha dikiş dikmeden, üretim aşamasını hiç görmeden tasarım yapmaya başlıyorlar. Washa olarak bir atölye kurarak üniversite mezunu gençleri meslek sahibi yapacağız. Tasarım, dikim, kalıp, satış gibi alanlarda eğitimler vermek istiyoruz. Eğitimlerini tamamlayanlara sektör içerisinde veya kendi firmamız bünyesinde istihdam edeceğiz. Gençlere hayal kurmaları ve bunu hayata geçirme fırsatı sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk etapta 50 genç yetenekle eğitimlere başlamayı hedeflediklerini açıklayan Eruzun, daha sonra İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın destek olması durumunda kurumsal moda alanında daha fazla gencin katılacağı programlar düzenleyeceklerini kaydetti. Eruzun, “Bu anlamda görüşmelere başladık. Bu gençlerin hazırladığı tasarımları ve kıyafetleri sergileyerek elde edilen geliri gene gençlerin eğitimine harcayacağız. Kurumsal moda çok bakir bir pazar, taleplere yetişemiyoruz fakat bir taraftan da çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Şu anda 60 kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Yıl sonuna kadar 120 çalışana ulaşmak istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!